Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ν. Δένδιας: Δεν μας αρκεί μια ΝΔ του 20% ή του 30%- Τραγωδία οι τρεις μήνες της κυβέρνησης

Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με μια ΝΔ του 20% και του 30%, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή ο Νίκος Δένδιας.
Ο πρώην υπουργός με τις δηλώσεις του ουσιαστικά ανεβάζει τον πήχυ για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν κατάφερε να φθάσει καν τη ΝΔ στο 30% (29,66% ήταν το ανώτατο ποσοστό του), από το
2009 έως σήμερα.
Η επισήμανση, μάλιστα του κ. Δένδια, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς οι επιλογές της ιστορικά δικαιώνονται.
Είπε ο κ. Δένδιας:
“Έχουμε δικαιωθεί για τις ιστορικές μας επιλογές ως ΝΔ και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με ποσοστά κάτω από 30% ή και 20%
Πρώτα πρέπει να συζητήσουμε τον πολιτικό μας λόγο πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για την ηγεσία
Πρέπει ως ΝΔ να επαναδιατυπώσουμε τον πολιτικό μας λόγο. Η κοινωνία αρνείται να μας ακούσει»
Στο ερώτημα αν είναι έτοιμη η ΝΔ να πάει σε εκλογές, εφόσον η κυβέρνηση δεν επιλέξει το δημοψήφισμα αλλά  τις εκλογές, ο κ. Δένδιας απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι σε αυτήν την φάση. Πρέπει να είμαι δίκαιος, δεν είναι έτοιμη ούτε και η χώρα, θα είναι πάρα πολύ μεγάλο “ατύχημα” για τη χώρα. Ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβερνώσα πλειοψηφία θα το αποτρέψουν.

Αν μας ρωτάτε εμάς, δεν είμαστε έτοιμοι, όπως κανένα κόμμα δεν θα ήταν έτοιμο 90 μέρες μετά από μια εκλογική συντριβή που υπέστη να επαναδιατυπώσει πρόταση στην κοινωνία και μάλιστα χωρίς να προλάβει έχει κάνει έναν ευρύτερο εσωκομματικό διάλογο», είπε ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, είπε:

«Εγώ το θεωρώ συνταγματικά απαράδεκτο. Είναι προφανές ότι άμεσα ή έμμεσα θα έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα. Αλλά επίσης και πολιτικά πάρα πολύ επικίνδυνο και εσωτερικά και εξωτερικά.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος φαντάζομαι ότι θα είναι “αν προτιμάτε να είστε πλούσιοι και υγείες ή φτωχοί και άρρωστοι;”. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Κατά τη δική μου φτωχή γνώμη και με όλο τον σεβασμό σε μία κυβέρνηση που μόλις έχει εκλεγεί, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να σοβαρευτεί και να κυβερνήσει. Και να κυβερνήσει όχι με νομοθέτημα 100 δόσεων και απελευθέρωσης του κ. Ξηρού.

Αυτά δεν τιμούν καμία κυβέρνηση- αναφέρομαι στο δεύτερο, κυρίως- πόσο μάλλον μια κυβέρνηση της Αριστεράς που υποτίθεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχει μόνο ο Ξηρός».
Χαρακτήρισε τραγωδία το έργο της κυβέρνησης στους τρεις μήνες από τις εκλογές, και τόνισε:
«Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υφίσταται φθορά μόνο μιλώντας, χωρίς καν να έχει πάρει μέτρα».
Rigillis18.blogspot/ Ν. Δαυλός



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.