Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ανοίγματα στην κοινωνία ζητά η Όλγα



Να κάνει ανοίγματα στην κοινωνία καλεί την ηγεσία της ΝΔ και η Όλγα Κεφαλογιάννη, μπαίνοντας στο χορό των – έστω εν μέρει – διαφοροποιήσεων από την σαμαρική ομάδα.
Η κυρία Κεφαλογιάννη σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά» αναφερόμενη στα εσωκομματικά της ΝΔ, θεωρεί πως «έγινε εξαντλητική συζήτηση στα όργανα του κόμματος για τα αίτια της ήττας και για την επόμενη μέρα».
Ερωτηθείσα για το εάν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας είπε: «Η ΝΔ πρέπει αυτή τη στιγμή να ξεκαθαρίσει το πολιτικό της στίγμα και να κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, να αλλάξει δομές σε επίπεδο οργανώσεων. Δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα αλλά με οργανωτικές δομές».
Εκείνο που, προφανώς, δεν μπορεί να καταλάβει ακόμη η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι
ότι για να είναι επιτυχή τα ανοίγματα που θα κάνει ένα κόμμα στην κοινωνία πρέπει να γίνουν αποδεκτά και από την ίδια την κοινωνία. Αλλά για να είναι αποδεκτά τα όποια ανοίγματα, θα πρέπει να γίνουν από πρόσωπα που η κοινωνία μπορεί και θέλει να αποδεχθεί, να βλέπει, να ακούει, να συναναστρέφεται... Και αν έχασε με 8,5% διαφορά η ΝΔ έχασε γιατί μεταξύ άλλων θεωρούσε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που εξακολουθούν να αποτελούν την ηγετική ομάδα της ΝΔ και με τα οποία η σημερινή ΝΔ καλείται από την κυρία Κεφαλογιάννη να κάνει ανοίγματα στην κοινωνία, έχουν κουράσει τον κόσμο ή θεωρούνται αναξιόπιστα. Το ότι τα περισσότερα εξ αυτών επανεξελέγησαν είναι ζήτημα κομματικών συσχετισμών και εσωκομματικής επιρροής. Αλλά με αυτήν την εκλογική βάση του 26%, η οποία σήμερα στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται συρρικνωμένη σε ποσοστά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%, δεν μπορεί να διεκδικήσει ξανά εξουσία.
Αυτό θα πρέπει να το καταλάβει η κυρία Κεφαλογιάννη όταν μιλά για ανοίγματα στην κοινωνία.
Ή μήπως ζητάω πολλά;
 Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.