Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Σταθερή πορεία προς την αποσύνθεση άλα ΠΑΣΟΚ- Στο 23,5% η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ- Νέα δημοσκόπηση από Metron Analysis



Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό Σαββατιάτικο φύλλο της  εφημερίδας, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου έχει προβάδισμα 23,5% σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία και
συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41,9 έναντι 18,4 της ΝΔ

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 4,9%.

Πέμπτο έρχεται το ΚΚΕ με 3,9% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%. Τελευταίο και στο όριο του 3% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ.

Η δημοσκόπηση φαίνεται να προβληματίζει έντονα τα στελέχη της ΝΔ όχι μόνο γιατί το κόμμα τους βρίσκεται κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% αλλά γιατί μέχρι σήμερα όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει από τις εκλογές και μετά, δείχνουν τη ΝΔ να κινείται σταθερά κάτω του 20%. Επί πλέον και τα ποιοτικά στοιχεία δεν δίνουν καμία ελπίδα για ανάκαμψη της ΝΔ καθώς όλα δείχνουν πως το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά ακολουθεί συνεχόμενη καθοδική πορεία ή όπως έλεγε κορυφαίο στέλεχός της «η σαμαρική ΝΔ ακολουθεί σταθερή πορεία προς την αποσύνθεση», κινδυνεύοντας να ακολουθήσει σε ταχύτατα την τύχη του ΠΑΣΟΚ.

Ν. Δαυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.