Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

18 ώρες χωρίς Πρόεδρο Δημοκρατίας για τα… μάτια της Ζωής

Κάτι πρωτοφανές συμβαίνει από τις δώδεκα τα μεσάνυκτα έως τις έξι σήμερα το απόγευμα: Η Ελλάδα για 18 ώρες στερείται Ανωτάτου Πολιτειακού Άρχοντος. Δηλαδή για πρώτη φορά η χώρα για 18 ώρες ουσιαστικά δεν θα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και εξηγούμαστε:
Σύμφωνα με το Σύνταγμα η πενταετής θητεία του απερχομένου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, έληξε και τυπικά στις 12 Μαρτίου 2015, τα μεσάνυκτα. Δηλαδή, χθες τα μεσάνυκτα. Η ορκωμοσία, όμως του νέου Προέδρου Δημοκρατίας θα γίνει 18 ώρες μετά, σήμερα στις 6.00 το απόγευμα. Αυτό δεν οφείλεται σε κάποια αδυναμία του νέου ή του απερχόμενου Προέδρου ή των υπηρεσιών της Προεδρίας, αλλά
σε ένα καπρίτσιο της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Τόσο οι υπηρεσίες της Προεδρίας, όσο και η Κυβέρνηση επισήμαναν στην κυρία Κωνσταντοπούλου το πρόβλημα, αλλά εκείνη επέμεινε ότι η ορκωμοσία του νέου Προέδρου δεν θα γίνει σήμερα Παρασκευή. Και με δεδομένο ότι για σήμερα το πρωί είχε προγραμματισθεί επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, η οποία δεν μπορούσε να αναβληθεί, τελικά η ορκωμοσία του κ. Παυλόπουλου θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα.
Κανείς δεν μπορεί από την Κυβέρνηση και από την Προεδρία να κατανοήσει την εμμονή της κυρίας Κωνσταντοπούλου να μη γίνει η ορκωμοσία την Πέμπτη και να μη δημιουργηθεί κενό 18 ωρών στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και μια σειρά άλλων τυπικών και διαδικαστικών προβλημάτων. Εμείς όμως μπορούμε να σας φανταστούμε ότι ο μόνος λόγος είναι η ματαιοδοξία της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία επιθυμεί έστω και για 18 ώρες, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 34 παρ. 1 του Συντάγματος, τυπικά να αναπληροί αυτήν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!
Έχιδνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.