Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού τίμησε την ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Σύλβια Αποστολίδου Ιωαννίδου


 Ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού, υλοποίησε το αίτημα της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών και τίμησε την ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης Σύλβια Αποστολίδου-Ιωαννίδου.

Με μια σεμνή και συνάμα συγκινητική τελετή, έγινε η ονοματοθεσία Άλσους επί της οδού Δάφνης στο Ψυχικό, σε «Σύλβια Αποστολίδου-Ιωαννίδου».
Στη μαρμάρινη επιγραφή που αποκαλύφθηκε δεσπόζει το πάντα επίκαιρο μήνυμά της: "Πάντα στο νου σας να έχετε την Ελλάδα μας".
Η φράση αυτή αντικατροπτίζει το μέγεθος της προσωπικότητας της.
Η Πρόεδρος της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών κα Μαρία Γιαννίρη -της οποίας η Σύλβια Αποστολίδου-Ιωαννίδου υπήρξε ιδρυτικό μέλος- ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή που υλοποίησε το αίτημα της Οργάνωσης και εξήρε την πολυδιάστατη προσωπικότητα της ηρωίδας.
Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μαρία Γιαννίρη: «Η υπερηφάνεια της, άξιζε περισσότερο από την τιμή και την αξία των μεταλλίων που εδόθησαν στην ίδια και τον σύζυγό της από τον Βασιλέα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, Γεώργιο τον Στ’ και δεν δίστασε να τα επιστρέψει στην Αγγλική Πρεσβεία εκφράζοντας την αποστροφή της για την εκτέλεση των Κυπρίων Καραολή και Δημητρίου στις 10 Μαΐου του 1956 από Άγγλους. Τολμηρή, περήφανη και ταυτόχρονα τόσο ταπεινή».
…και έδωσε υπόσχεση προς την δική μας αγαπημένη Σύλβια ότι:
«όσο ζούμε, θα έχουμε στον νου και στην καρδιά μας την ΕΛΛΑΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.