Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ - Μάχη με το 1% δίνουν οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ -  Μάχη με το 1% δίνουν οι φοιτητές του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: liberal.gr
Την πρωτιά φαίνεται να κατέχει μέχρι στιγμής η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, κατακτώντας την κυρίαρχη θέση για 33η συνεχόμενη φορά, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ενώ η συμμετοχή φαίνεται να έχει
καταγράψει μικρή άνοδο.
Με τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ συγκεντρώνει πάνω από 40% (48,76% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (18, 4% σύμφωνα με την ίδια).
Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ (8,5% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ).
Σε χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 0,9% βρίσκεται το ΜΠΛΟΚΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχη είναι και η η εικόνα στα ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ να έρχεται πρώτη, δεύτερη την ΠΚΣ και τρίτη την ΠΑΣΠ.
Τα αποτελέσματα από τη ΔΑΠ:


Τα αποτελέσματα από την ΠΣΚ:


Τα αποτελέσματα από την ΕΑΑΚ:


Εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Όπως σημειώνει ακόμα η ΔΑΠ, για άλλη μια χρονιά, το «BLOCO», η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, καταποντίζεται, αδυνατώντας να καταγράψει έστω 1% τόσο σε Πανεπιστήμια, όσο και σε ΤΕΙ.
Σε γενικές γραμμές η διαδικασία ολοκληρώθηκε ομαλά, ενώ η συμμετοχή αναφέρεται αυξημένη, ειδικά στα περιφερειακά τμήματα, με αποτέλεσμα να είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, παρά την αναβολή των εκλογών σε ένα μαζικό τμήμα όπως το Πάντειο, όπου εισέβαλαν αντιεξουσιαστές με αποτέλεσμα την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.
Σημειώνεται ακόμα, διπλή ήταν η κάλπη για το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη μία να έχει στηθεί στη Νομική και τη ΔΑΠ να έχει στήσει ξεχωριστή κάλπη στο Ζάππειο. Εξάλλου, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.
Υπενθυμίζεται, ότι χθες από την εκλογική διαδικασία δεν έλειψαν και τα επεισόδια, καθώς ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης έφοδο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με αφορμή τις εκλογές.
Οι αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στον χώρο με καδρόνια και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των εκλογών. Μάλιστα έσχισαν κάποιες αφίσες της παράταξης ΔΑΠ. Οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ που βρίσκονταν στο κτίριο αποχώρησαν, αναβάλλοντας την εκλογική διαδικασία.
Στη συνέχεια, η ΟΝΝΕΔ κατήγγειλε την έφοδο των αναρχικών με ανακοίνωσή της  τονίζοντας ότι «για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν τον νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.