Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Οι Βρυξέλλες στηρίζουν Μητσοτάκη, κόντρα στις κυβερνητικές διαρροές- Ιδού η απόδειξη!


Η απόδειξη πως οι Βρυξέλλες στηρίζουν Μητσοτάκη, κόντρα στις κυβερνητικές διαρροές

Πηγή: liberal.gr Γράφει ο Γιάννης Κ. Τρουπής
Κόντρα σε πληροφορίες που διαρρέονται σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περί δήθεν δυσαρέσκειας των Βρυξελλών για την αρνητική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, την ερχόμενη εβδομάδα φτάνει στην Αθήνα ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Σε μία προφανή κίνηση στήριξης της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, με φόντο τις επερχόμενες κάλπες στη χώρα μας, το ΕΛΚ θα πραγματοποιήσει στην ελληνική
πρωτεύουσα την πρώτη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του για το 2019, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για τρεις μέρες λοιπόν θα βρεθούν στην Αθήνα 80 κορυφαία στελέχη του Λαϊκού Κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.
Την ώρα που το ΕΛΚ έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία του για τις ευρωεκλογές του Μαίου 2019 η επίσκεψη χαρακτηρίζεται σημαντική κυρίως για δύο λόγους:
- Αποτυπώνει την ισχυρή στήριξη που παρέχει το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα στον κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να εκλεγεί στην πρωθυπουργία. Δεν ήταν λίγες οι φορές στο πρόσφατο παρελθόν που ο κ.Μητσοτάκης έχει εισπράξει τα κολακευτικά σχόλια των ηγετικών στελεχών του ΕΛΚ κατά τη διάρκεια συνόδων κορυφής, αποκαλώντας τον ως τον “επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας”, όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.
- Εκφράζει το μεγάλο ενδιαφέρον του ΕΛΚ για την ΝΔ, αφού στις Βρυξέλλες γνωρίζουν πως αφενός δημοσκοπικά προηγείται με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, άρα έχει το προβάδισμα στις επερχόμενες εκλογές, αφετέρου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέχει τα μεγαλύτερα ποσοστά επιρροής σε εθνικό επίπεδο, από όλα τα υπόλοιπα κόμματα του ΕΛΚ στην Ευρώπη. Ενδεικτικά του θετικού κλίματος που επικρατεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών ήταν τα αποτελέσματα έρευνας του ευρωπαικού κοινοβουλίου που κατέγραψε τις τάσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των ευρωεκλογών 2019. Τα ευρήματα της έρευνας προέκυψαν από την αξιοποίηση εθνικών δημοσκοπήσεων και κάλυψε το μήνα Ιανουάριο, προβλέποντας συγκεκριμένα ποσοστά για τα κόμματα:
Νέα Δημοκρατία: 39,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 25%
Χρυσή Αυγή: 7%
ΚΙΝΑΛ: 6,8%
ΚΚΕ: 6,4%
ΛΑΕ: 2,6%
Ένωση Κεντρώων: 2,3%
ΑΝΕΛ: 1,3%
Άλλο: 9,2%
Είναι σαφές ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχει πάρει μία πολιτική απόφαση που αφορά στη χώρα μας, η οποία αποδεικνύεται και στην πράξη. Η Ελλάδα παίζει κεντρικό ρόλο στην καμπάνια της ευρωομάδας, αφού οι επικεφαλής του ΕΛΚ θέλουν ο πρόεδρος της ΝΔ να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός στην Ελλάδα και άρα να μεγαλώσει η ήδη μεγάλη επιρρόη του Λαϊκού Κόμματος στην Ευρώπη. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το ΕΛΚ αυτή τη στιγμή στις τάξεις του διαθέτει πέντε πρωθυπουργούς και σχεδόν το μισό κολλέγιο των επιτρόπων. Μέσα σε αυτό το σκηνικό είναι προφανές πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιθυμεί να παίξει το κομβικό ρόλο ώστε ο κ.Μητσοτάκης να περάσει τις πολιτικές του προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων για τον σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη λαμβάνει νέες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι τις μέρες που θα βρίσκονται τα στελέχη του ΕΛΚ στην Αθήνα, η ελληνική βουλή θα συζητά για το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων. Μία συζήτηση, η οποία αναμένεται και αυτή θυελλώδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.