Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Θρίαμβος



Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ – Του Γιάννη Πρετεντέρη
ΜΕΤΑ ΚΑΙ το χθεσινό Eurogroup νομίζω ότι τα πράγματα είναι απολύτως σαφή.
ΠΡΩΤΟΝ, η υπερήφανη διαπραγμάτευση κατήγαγε έναν νέο θρίαμβο Από πέρυσι την άνοιξη πασχίζει να διώξει το ΔΝΤ και τελικά τα κατάφερε το ΔΝΤ μένει!
ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα διευκρίνισε εγκαίρως ο Σόιμπλε Τζάμπα τα κόλπα με τις τηλεφωνικές υποκλοπές Τζάμπα κι οι παλικαριές των υπουργών.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, το ΔΝΤ όχι μόνο μένει αλλά ούτε καν ρωτήθηκαν οι υπερήφανοι διαπραγματευτές για την παραμονή του.
Ο ΣΟΙΜΠΛΕ το συμφώνησε με τη Λαγκάρντ στο Νταβός. Η Λαγκάρντ  το διαμήνυσε στον Νταϊσελμπλούμ και ο Νταϊσελμπλούμ το σφύριξε στις κάμερες να το μάθει κι η ελληνική κυβέρνηση  που ρωτούσε δεξιά κι αριστερά «τι ακούτε, ρε παιδιά; έχουμε κανένα νέο;» .
ΤΡΙΤΟΝ, βασικό στοιχείο της συμφωνίας με το ΔΝΤ είναι ότι η ελληνική πλευρά θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ «ώστε να βγαίνουν τα νούμερα»- που λέει και το ΔΝΤ…
APA η υπερήφανη διαπραγμάτευση μαζεύει χαρωπά τις «κόκκινες γραμμές» για να επιστρέψει τρυφερά στην αγκαλιά του Τόμσεν ενώ θεωρείται πιθανό να πει κι ένα τραγούδι.
ΑΚΟΥΩ ότι η Λαγκάρντ προτείνει το «Μού ‘φαγες όλα τα δαχτυλίδια…».
 ΤΕΤΑΡΤΟΝ, ευτυχώς ο Τσακαλώτος (ο οποίος έχει γράψει περισσότερες επιστολές κι από τον Απόστολο Παύλο…) κατέβασε μια ωραία ιδέα: να συμφωνήσουν τώρα την ουσιαστική παράταση του Μνημονίου, τα πλεονάσματα, τον κόφτη και τα μέτρα, αλλά να εφαρμοστούν το… 2020 (!), δηλαδή από τον Μητσοτάκη.
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ότι κι εμείς το παίζαμε μικροί αυτό το παιχνιδάκι και το λέγαμε «Μουντζούρη». Αλλά δεν ξέρω αν θα το φάνε οι ενδιαφερόμενοι
ΠΕΜΠΤΟΝ, δεν είναι σαφές, αντιθέτως, πως «ο Μητσοτάκης προσφέρει απλόχερα λευκή επιταγή στους ακραίους εκ των δανειστών» (όπως τον κατηγορεί το Μαξίμου) όταν δηλώνει προκαταβολικά ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους «ακραίους εκ των δανειστών».
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, κι αν ισχύσει η ιδέα του Τσακαλώτου, μάλλον η κυβέρνηση πάει να τα βρει με «τους ακραίους» στην πλάτη του Μητσοτάκη.
ΕΚΤΟΝ, είναι προφανές ότι οι δανειστές δεν θέλουν να τραβήξουν τα σωληνάκια από τον «Έλληνα ασθενή» μέσα σε προεκλογική περίοδο. Ούτε βέβαια να τον βγάλουν κι από την Εντατική.
ΑΛΛΑ από την άλλη πλευρά δεν τραβούν και κανένα ζόρι. Σε προεκλογική περίοδο, ο τσαμπουκάς πουλάει στους ψηφοφόρους, όχι η μετριοπάθεια. Ας το έχει υπόψη της η «υπερήφανη διαπραγμάτευση».
 ΔΙΟΤΙ ΕΦΕΞΗΣ το δίλημμα «συμφωνία ή εκλογές» είναι πάνω στο τραπέζι.
ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ «εκλογές» εννοούμε τις δικές μας. Όχι τις δικές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.