Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο «γάτος των Ιμαλαΐων», η ΝΔ, και οι… δημοσιογραφικοί «δράκοι» του ΣΥΡΙΖΑ!!!


Διαβάζουμε σε ανάρτηση μεγάλης ειδησεογραφικής ιστοσελίδας που αποκάλυψε οικονομικές σχέσεις του κατηγορούμενου για εκβιασμούς Μαυρίκου με το Ταμείο της ΝΔ το 2010, ότι ουσιατσικά η ΝΔ βρίσκεται πίσω από το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής για τη συνάντηση Τσίπρα- Ψυχάρη και τον… γάτο των Ιμαλαΐων και το υιοθετεί!!!
Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παράλληλα τα στελέχη της κυβέρνησης δεν κρύβουν  την έκπληξη τους για την υιοθέτηση της ιστορίας με « τον γάτο των Ιμαλάϊων »που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα το ΒΗΜΑ από την ΝΔ».

Κατηγορεί επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ενώ ήξερε ότι επίκειται δίωξη του κ. Ψυχάρη για ένα δάνειο 14 εκατ. ευρώ, ως πρόεδρος της ΝΔ πήγε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΔΟΛ.
Επίσης δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις που έδωσε η ΝΔ για την υπόθεση Μαυρίκου.
Ας πάρουμε ένα- ένα τα θέματα, γιατί μου φαίνεται ότι ορισμένοι μπερδεύουν την ψήφο τους με τη γραφίδα τους, έχοντας πάρει παράλληλα διαζύγιο με τη λογική.
Η ΝΔ σίγουρα δεν είχε τη δυνατότητα να γνωρίζει τι έκανε και τι δεν έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ψυχάρη και πόσες φορές συναντήθηκε μαζί του. Το έμαθε από το δημοσίευμα του Βήματος και όχι από τον «γάτο των Ιμαλαΐων».
Από τη στιγμή που ο ένας εκ των δύο που συναντήθηκαν δίνει τόσο λεπτομερές… ρεπορτάζ, και από τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ανακοίνωση του Γραφείου του δεν διαψεύδει τη συνάντηση, γιατί θα πρέπει να το κάνει η ΝΔ; Η ΝΔ απλά θέτει ερωτήματα για το τι συζητήθηκε γιατί εκεί βρίσκεται η ουσία.
Τώρα πώς στο μυαλό της συντάκτριας μπαίνουν όλα στο μίξερ και εξάγεται το συμπέρασμα ότι «εκ του αποτελέσματος η γάτα των Ιμαλαΐων είναι ο Αλέξης Τσίπρας», εγώ δεν μπορώ να το καταλάβω. Γατούλης ο πρωθυπουργός; Τι λέτε βρε παιδιά; Και πώς την πάτησε έτσι με τον Ψυχάρη;  Και τι ξέρει ο «γατούλης» για τις «εφεδρείες» με τις οποίες «απειλεί» η εφημερίδα;
Σε ό,τι αφορά το άλλο μείζον ζήτημα που θέτει το δημοσίευμα και έχει σχέση με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα γραφεία του ΔΟΛ.
Πού είναι το μεμπτό; Ακόμα και ανακοίνωση βγήκε γιατί ο κ. Μητσοτάκης πήγε στα γραφεία του ΔΟΛ, είδε τα επιτελεία αλλά και τους εργαζομένους των εφημερίδων. Δηλαδή η συντάκτρια του δημοσιεύματος θεωρεί ότι επί Αριστερής διακυβέρνησης η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να στείλει ένα μήνυμα ότι προστατεύει το συγκεκριμένο συγκρότημα; Και θα επηρεαστούν οι δικαστικοί από τον κ. Μητσοτάκη;  Πάντως παρά την επίσκεψη Μητσοτάκη η δίωξη κατά του κ. Ψυχάρη ασκήθηκε γεγονός που δείχνει ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη είτε έγινε είτε δεν έγινε, για τη Δικαιοσύνη ήταν το ίδιο και το αυτό.
Και πάντως κανείς δεν γνώρισε ότι θα ακολουθούσε δίωξη εναντίον του κ. Ψυχάρη.
Όσον αφορά το γεγονός ότι την ίδια περίοδο, για την ακρίβεια λίγες ημέρες μετά, ήλθε στη Βουλή η ρύθμιση για τα κανάλια, ότι δήθεν αποτελούσε μήνυμα πως αν η ΝΔ έλθει στην εξουσία θα αλλάξει το νόμο Παππά, να θυμίσουμε ότι η ΝΔ δεν το έκρυψε ποτέ. Αλλά να είναι βέβαιοι οι υποστηρικτές του νόμου Παππά ότι δεν θα χρειαστεί να καταργήσει το νόμο η ΝΔ. Θα το έχει πράξει προηγουμένως η Δικαιοσύνη που, όπως όλοι οι συνταγματολόγοι λένε, θα χαρακτηρίσει το νόμο αντισυνταγματικό.
Κατηγορεί το δημοσίευμα, τη ΝΔ για οικονομικές δοσοληψίες με τον Μαυρίκο. Σωστά κατηγορεί και οφείλει η ΝΔ να ξεκαθαρίσει τι είδους υπηρεσίες τιμολογήθηκαν με 18.500 ευρώ. Αλλά γι’ αυτό οφείλει να απαντήσει ο κ. Σαμαρά ή ο τότε Γενικός Διευθυντής της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2010, δεν είχε στη ΝΔ παρά τη δύναμη του λόγου που έχει ένας απλός βουλευτής, ο οποίος μάλιστα ήταν και σε δυσμένεια, γιατί ακριβώς εκείνη την περίοδο στο – και τότε- κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυριαρχούσαν τα σενάρια αν θα φύγει από τη ΝΔ και αν θα κάνει κόμμα μαζί με την αδελφή του.
Ποιες και πόσες ευθύνες έχει λοιπόν ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ;
Εξηγήσεις λοιπόν για το τιμολόγιο πρέπει να δοθούν, αλλά άλλο ένα τιμολόγιο σε μια εφημερίδα, έστω και «δρακοφυλλάδα» και άλλο pay roll, και ορισμένοι παλαιοί συντάκτες και έχοντες σχέση με τον τότε αρχηγό της ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζουν τη διαφορά!!!
Αν και η εξήγηση ότι ο Μαυρίκος, κατά την πάγεια τακτική των περιθωριακών εντύπων, έστειλε ένα τιμολόγιο στη ΝΔ με την ελπίδα να "τσιμπήσει" η Συγγρού και να πληρωθεί το τιμολόγιο, είναι αρκετά πειστική και συνάδει με την τακτική του κατηγορουμένου.
Η εφημερίδα της ιστοσελίδας έκανε μια αποκάλυψη. Είτε σε pay roll, είτε μέσω τιμολογίου, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο κ. Μαυρίκος είχε συγκεκριμένη σχέση με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.
Η ΝΔ έδωσε εξηγήσεις. Αν η ιστοσελίδα για δικούς της λόγους δεν πείθεται, άλλους οφείλεί να προκαλέσει για να δώσουν εξηγήσεις και όχι το σύνολο της σημερινής ΝΔ ή τον σημερινό πρόεδρός της, που αν μη τι άλλο μέχρι στιγμής άλλη πολιτική ακολουθεί και δεν είναι άλλη από την πολιτική της διαφάνειας σε όλα.

rigillis18.blogspot/ Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.