Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

"Ιερός πόλεμος" μεταξύ Μητροπολίτη Πειραιώς και Τσίπρα- Πρωτοφανές: Εντολή Μαξίμου στην ΕΡΤ να μη καλύψει τον αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά- Σεραφείμ: «Η κυβέρνηση πάσχει από φασίζουζα νοοτροπία, εμπάθεια και εκδικητικότητα»

«Ιερός πόλεμος» με... απρόβλεπτες διαστάσεις ξέσπασε ανάμεσα στον Μητροπολίτη Πειραιώς και την κυβέρνηση, με αφορμή την απουσία του κ. Τσίπρα από την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και την πρωτοφανή για την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, το κρατικό κανάλι να μη καλύψει την τελετή του εορτασμού των Θεοφανείων, από το πρώτο λιμάνι της χώρας.
Η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Μητροπολίτη Πειραιά, δεν προέκυψε ξαφνικά. 
Έχει ρίζες στο σύμφωνο συμβίωσης και εκδηλώθηκε με ξεκάθαρο τρόπο με την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Πειραιά.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο, φαίνεται να είναι η απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης να μην καλύψει τηλεοπτικά η ΕΡΤ1 την τελετή του αγιασμού των υδάτων, στον Πειραιά! Απόφαση που είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά τηλεοπτικά χρονικά και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπαγορεύθηκε στη διοίκηση της ΕΡΤ, σε μια έκρηξη φασίζουσας εκδικητικότητας του Μαξίμου προς τον, πράγματι ακραίο πολλές φορές στις απόψεις του, Μητροπολίτη Σεραφείμ.
Η στάση ωστόσο του Μητροπολίτη Πειραιά  στο Σύμφωνο Συμβίωσης και η δημόσια διατυπωθείσα άποψή του ότι πρόκειται για "κρατικό διωγμό Πίστεως", δεν δικαιολογεί στο ελάχιστο την πρωτοφανή και αντιδημοκρατική αντίδραση της κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΡΤ να μη καλύψει την τελετή καθαγιασμού των υδάτων στον Πειραιά, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» τα εξής:
«Η κυβέρνηση ανακάλεσε την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Υ.Γ.: Οφείλουμε βέβαια να θυμίσουμε στον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ ότι πριν από έναν χρόνο ο ίδιος έδινε στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινό πρωθυπουργό, το περιστέρι να το αφήσει ελεύθερο σε μια κίνηση συμβολική και θρησκευτικά και πολιτικά. Δυστυχώς, όμως ¨το πνεύμα εν είδει περιστεράς" δεν επεφώτισε τον κ. Τσίπρα!!!
rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.