Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τα ακροδεξιά "Σαμαρά-κια", δημιουργούν εμπόδια στην πορεία της ΝΔ - Ενόχλησαν Άδωνη και Βορίδη οι αναφορές Μεϊμαράκη στην Κεντροδεξιά του Καραμανλή

Η απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να ξεκινήσει τις διαδικασίες για
εκλογή προέδρου της ΝΔ εν μέσω κρίσης, σίγουρα ήταν μια κίνηση τακτικής η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση της στήριξης των οργάνων του κόμματος για εκλογή νέας ηγεσίας μέχρι την άνοιξη του 2016.

Καθοριστικό ρόλο  ωστόσο διαδραμάτισε το κείμενο των 62 βουλευτών
που ζητούσαν παράταση της παρουσίας Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Το κείμενο αυτό δεν το υπέγραψαν, για δικούς τους λόγους, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και  Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη (αν και δήλωσε ότι το στηρίζει), ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ωστόσο υπήρξαν και βουλευτές οι οποίοι δεν το υπέγραψαν για ιδεολογικούς λόγους! Μάλιστα, καλά διαβάσατε... Ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, πέραν του γεγονότος ότι επιθυμούσαν να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία γιατί έχουν πρόσβαση στον σημερινό κομματικό μηχανισμό που αποτελεί κατάλοιπο της ηγεσίας Σαμαρά, δεν υπέγραψαν το κείμενο γιατί υπήρεχε η παρακάτω παράγραφος:

 «Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποτελεί τη συνείδηση της παράταξης, κλήθηκε να ηγηθεί και απέδειξε ότι γνωρίζει να υπερασπίζεται τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή που καθόρισαν την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία της ΝΔ».

Το πράγμα βέβαια χειροτέρεψε και από τις δηλώσεις Μεϊμαράκη περί μεσαίου χώρου και Κεντροδεξιάς...

Η ουσία βέβαια βρίσκεται στις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή που καθορίζουν τη φυσιογνωμία της ΝΔ ως κεντροδεξιό κόμμα. Με τη φυσιογνωμία αυτή διαφωνούν οι εν λόγω  βουλευτές που προέρχονται από το ΛΑΟΣ και ο Άδωνις Γεωργιάδης  φρόντισε να το ξεκαθαρίσει αμέσως λέγοντας ότι ο ίδιος είναι Δεξιός.

Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρξει μια σύγκρουση μεταξύ υπερασπιστών των αρχών του καραμανλισμού και του... σαμαρισμού. Γιατί από ό,τι φαίνεται ο κ. Σαμαράς έφυγε από τη ΝΔ αλλά στο δρόμο της παράταξης προς την εξουσία έμειναν διάφορα... σαμαράκια!!!

Ελπίζουμε να μην υπάρξει εκτροπή του "οχήματος"...

rigillis18.blogspot/ ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.