Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η απόλυτη γελοιοποίηση Σαμαρά


Τελικά ό,τι σας λέγαμε έγινε.  Ο πρόεδρος της διευρυμένης Πολιτικής Άνοιξης, αποφάσισε να γελοιοποιηθεί ακόμη περισσότερο μπροστά στις αντιδράσεις της βάσης της ΝΔ (για αντιδράσεις βουλευτών δεν γίνεται λόγος) και έδωσε εντολή να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Συμπιλίδη.
Έτσι λοιπόν πρωί – πρωί σήμερα Παρασκευή, ο άνθρωπος που έριξε (κατ’ εντολήν ποίων άραγε;) το 1993 την κυβέρνηση της ΝΔ και φόρτωσε στη χώρα 11 χρόνια διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, έκανε την εξής δήλωση:
«Μπροστά στη δύσκολη μάχη της 6ης Μαΐου, όλα τα προσωπικά παραμερίζονται. Σημασία έχει μόνον η νίκη της Παράταξης. Που μας χρειάζεται όλους.

Πολύ περισσότερο που δίνουμε τη μάχη για το μέλλον. Το παρελθόν δεν

μπορεί πια να μας χωρίζει…

Πρόθεσή μου είναι να προσθέσω, όχι να αφαιρέσω. Άλλωστε και στο παρελθόν, προσπάθειες σπίλωσής μου έπεσαν στο κενό και με δικαστικές αποφάσεις. Όμως, για να μπει ένα οριστικό τέλος σε όσα κακόβουλα λέγονται και γράφονται, παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου στο Κιλκίς, παραμένοντας στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά».

Αμέσως, ούτε πέντε λεπτά δεν μεσολάβησαν, έκανε δήλωση και ο πρόεδρος της  νέας ΝΔ: «Τιμώ την κίνηση του Γιώργου Συμπιλίδη, που δείχνει πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητα για τη νίκη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα».

Για να έχουμε όμως καλό ρώτημα, θα θέλαμε να μας πει κάποιος:

-         Είναι προσωπικό ζήτημα όταν ρίχνεις μια κυβέρνηση και καταδικάζεις μια χώρα τη στιγμή που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται οικονομικά;
-         Είναι προσωπικό ζήτημα όταν με τις πράξεις σου καταδικάζεις την πατρίδα σου στην πιο άθλια διακυβέρνηση που γνώρισε ποτέ και φέρνεις στην εξουσία όλους εκείνους που έχουν ευθύνες για τη σημερινή οικονομική και κοινωνική τραγωδία που ζει η Ελλάδα;
-         Το μόνο προσωπικό ζήτημα που υπάρχει είναι η σχέση του εν λόγω «συμπιλίδη»  με τον κ. Σαμαρά, ο οποίος φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από το αμαρτωλό παρελθόν του.
-         Και για να έχουμε καλό ρώτημα, ούτε τα προσχήματα δεν μπορούσε να κρατήσει ο πρόεδρος της διευρυμένης Πολιτικής Άνοιξης; Σχεδόν μαζί έφυγαν από τα fax και τα mail της νέας ΝΔ οι ανακοινώσεις Συμπιλίδη – Σαμαρά. Μόνο κοινό επιστολόχαρτο δεν χρησιμοποίησαν.
-         Ο κ. Σαμαράς ένιωσε την ανθρώπινη ανάγκη ως πρόεδρος του κόμματος να κάνει δήλωση για την αποχώρηση του κ. Συμπιλίδη που δεν είναι βουλευτής. Αλήθεια, για την αποχώρηση ενός εκ των πιο σεμνών κι εργατικών βουλευτών του Μιχάλη Χαλκίδη, δεν ένιωσε την ανάγκη να πει μια κουβέντα;

Βρε σαν δεν ντρεπόμαστε… Βλέπετε υπάρχουν δεσμοί, ίσως πιο ισχυροί και αυτών του αίματος που επέβαλαν την δήλωση Σαμαρά για την αποχώρηση Συμπιλίδη.

ΧΨΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.