Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η Έλσα, ο «θείος Σάμ» και ο ανεψιός Σαμ…αράς

Τελικά και τα… βουνά λυγίζουν  μπροστά στον θείο Σάμ!!! Ο λόγος για την Έλσα Παπαδημητρίου, πρώην Βουλευτή της ΝΝΔ-Δ21 και νυν ανεξάρτητη, η οποία όπως αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα των wikileaks, ακολουθώντας τα βήματα του μέχρι χθες προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν τις εκλογές του 2009 (τον Ιούλιο), έσπευσε να ενημερώσει τον τότε Αμερικανό πρεσβευτή για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.
Φαίνεται ότι η αμερικάνικη πρεσβεία στην Ελλάδα είχε – και προφανώς εξακολουθεί να έχει- πολλούς πληροφοριοδότες βουλευτές για να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ενδεικτικό το παράδειγμα του κ. Σαμαρά ο οποίος ως Βουλευτής της κυβέρνησης Καραμανλή είχε διαβεβαιώσει τον τότε αμερικανό πρεσβευτή κ. Σπέρκχαρτ, ότι θα εργαστεί για να ανατρέψει την ελληνορωσική οικονομική προσέγγιση  που είχε εγκαινιάσει ο τότε πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ. Το τηλεγράφημα είχε αναδημοσιεύσει από τα  wikileaks  η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (δες σχετική ανάρτηση του rigillis18.gr στις 21 Μαρτίου 2011).
Τα νέα τηλεγραφήματα πάντως των wikileaks, καταδεικνύουν πολλά και σε σχέση με τη συμπεριφορά της κυρίας Παπαδημητρίου. Και κυρίως αποκαλύπτουν γιατί, αν και φίλη της Ντόρας Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν την ακολούθησε όταν δημιούργησε τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά ούτε και όταν η ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Νέα, Νέα Δημοκρατία.
Βλέπετε ο θείος Σαμ δεν επέτρεπε να ενισχυθεί το κόμμα της Ντόρας την οποία οι αμερικανοί μετά το veto  στο Βουκουρέστι (2-4-2008) την έχουν στο στόχαστρο, όπως βέβαια και τον Καραμανλή. Το ερώτημα είναι πώς και επετράπη στη Βουλευτή Αργολίδος να εγκαταλείψει το κόμμα του… ανεψιού Σαμ…αρά!!!
Χ.Ψ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.