Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τραγελαφική κατάσταση!


Πάντως οφείλω να σας αποκαλύψω το παρασκήνιο της συναίνεσης ΠΑΣΟΚ-ΝΝΔ-Δ21 στο ν/σ για την παιδεία. Και αυτά που θα σας πω να ξέρετε ότι είναι τριπλοτσεκαρισμένα! Γκαραντί ενημέρωση σας δίνω δηλαδή!!!
Λοιπόν, ακούστε πως έχει το πράμα…
Ο Άρης εξ αρχής είχε μια δυσκολία να καταψηφίσει, ενώ στη διαδρομή κατάλαβε - ίσως πρώτος απ’όλους στη ΝΝΔ-Δ21 - και τα όποια οφέλη θα μπορούσε να αποκομίσει το απόκομμα της Κάτω Συγγρού σε περίπτωση συναίνεσης. Οι κατωσυγγρουσιανοί από την άλλη πλευρά δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα. Δεν ήθελαν συναίνεση, αλλά κάτι ανέφικτο. Ήθελαν να καταψηφίσουν και να αποκομίσουν τα θετικά που σκέφτηκε και ο Αρούλης. Στην πρωϊνή σύσκεψη ο Ζιγδαντώνης έδειξε τη γνωστή αδιάλλακτη στάση που τον χαρακτηρίζει και καλούσε τις άλλες διάνοιες που έχει κοντά του για συμβούλους να του βρουν λύση.
Το πρόβλημα με μία φράση ήταν πως ήξερε ότι αν καταψήφιζε, η κατάργηση του ασύλου που θέλει η πλειοψηφία της κοινωνίας, θα χρεωνόταν αποκλειστικά στην κυβέρνηση ενώ από την άλλη δεν ήθελε και να υπερψηφίσει. Έτσι ο Αρούλης φύσαγε και ξεφύσαγε και προσπαθούσε στο παρασκήνιο να βρει τρόπο να συναινέσει με την Αννούλα αλλά και να κάμψει τις αντιρρήσεις του Ζιγδαντώνη. Είναι τραγελαφικό ότι μόλις λίγο πριν τη ψηφοφορία οι βουλευτές της ΝΝΔ-Δ21 ρωτούσαν στον περιστύλιο τον Αρούλη τι να κάνουν και εκείνος ακόμα δεν είχε οριστική απάντηση να τους δώσει… Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις καθώς ποτέ άλλοτε στο παρελθόν οι βουλευτές αυτού του κόμματος δεν έχουν προσέλθει στη Βουλή χωρίς να γνωρίζουν τι έχει αποφασίσει το κόμμα τους να ψηφίσει…
Τελικά το τηλεφώνημα του Γιωργάκη στον κολλητό του Αντωνάκη και η τελευταία παρέμβαση της Αννούλας έκαμψαν το Ζιγδαντώνη που άναψε πράσινο φως αλλά απευθυνόμενος στους γίγαντες Φαήλο και Χρύσανθο τους είπε: «Έχουν χάρη…».
Όπως καταλάβατε δεν πρόκειται για σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης αλλά για παρέα τυχοδιωκτών! Ο καθένας το συμφέρον του με πρώτο τον μεγάλο πρόεδρο Αντώνη και τελευταίο τον Άρη που τουλάχιστον οφείλει να του αναγνωρίσει κανείς ότι μέσα από το προσωπικό του όφελος από αυτή την εξέλιξη, κέρδισε και ο τόπος…
Αλλά αλήθεια μπορείτε να δώσετε το τιμόνι της χώρας σε μια τέτοια παρέα με τιμονιέρη έναν τέτοιο τύπο; 

Του Γαλάζιου Καρχαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.