Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Suddeutsche Zeitung: Πολιτικά επικίνδυνος ο Σαμαράς

Τα αρνητικά αποτελέσματα από την απαράδεκτη στάση του Αντώνη Σαματά στο εξωτερικό  συνεχίζονται. Τι κι αν έφυγε από  τις Βρυξέλλες ο μέγας πρόεδρος…  άφησε πίσω του συντρίμμια, διέσυρε  την πατρίδα και αδιαφορώντας για το ψωμάκι όλων μας συνέχισε τα καουμποηλίκια….

Δείτε τι γράφει σήμερα 25 Ιουνίου 2011 η Suddeutsche Zeitung:  
Ο τίτλος του  δημοσιεύματος είναι «Ανοικτοί  Λογαριασμοί» και το υπογράφει ο  Martin Winter από τις Βρυξέλλες.
Το κομμάτι αφορά τη σύνοδο του ΕΛΚ. 
Διαβάστε  λοιπόν και φρίξτε:
«Μετά τη Σύνοδο Κορυφής όμως κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι αν θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την  καταστροφική του πολιτική. Ο ηγέτης της Ν.Δ και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων του σοσιαλιστή πρωθυπουργού ώστε η εθνική συναίνεση που έχουν θέσει ως όρο ΕΕ και ΔΝΤ για την περαιτέρω οικονομική στήριξη κινδυνεύει να αποτύχει.
Το ΕΛΚ  δεν θέλει να παραδεχθεί ότι η  επιχείρηση «Ελλάδα» μπορεί να ναυαγήσει εξαιτίας ενός πολιτικά επικίνδυνου που υπάρχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχτεί. Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ, επί το πλείστον σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική εκδήλωση. Ο ευρωβουλευτής της CDU Elmar Brok εμφανίστηκε ελαφρώς συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει.
Λογικά  επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές το λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν. Ακόμα και εκείνοι που κανείς δεν περίμενε. Όπως ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Emil Boc ο οποίος ήλπιζε ότι θα μπορούσε να μετακινήσει τον Σαμαρά από τη θέση του όταν του εξηγούσε πόσο ευεργετική ήταν η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα του.
Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του αρχηγού  της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου  Αναστασιάδη. Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδερφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο ΕΛΚ. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά.
Σε όλα  τα επιχειρήματα ο Σαμαράς επαναλάμβανε τη φράση-ευαγγέλιο ότι ούτε κατ’ελάχιστο μπορεί να εμπιστευτεί τον Παπανδρέου. Δυόμισι ώρες συζήτησης με τους ισχυρότερους ηγέτες/ιδες της Ευρώπης δεν απέδωσαν.
Δεν είναι  έκπληξη ότι στο ΕΛΚ χαμηλόφωνα υπάρχουν σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η ΝΔ καθώς λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναδιοργάνωση της οποίας αμετακίνητα αρνείται». 
Άλλο ένα δημοσίευμα λοιπόν αποκαλύπτει πως έδρασε και  δρα και εκτός συνόρων ο  πρόεδρος της ΝΝΔ-Δ21. Και ξέρετε τι λέει όταν τον κατηγορούν ότι έτσι βάζει πλάτη μόνο για να σπρώξει  τη χώρα στη χρεοκοπία;
«Ποιος θα χάσει  περισσότερο; Η Ελλάδα ή αυτοί; Μη σας κοροϊδεύουν… τα ευρώ μας θέλουν οι ευρωπαίοι, όχι να μας σώσουν….»
Πρόκειται για  μέγιστη μπαρούφα. Θέλει δηλαδή να μας πει ότι επειδή οι ευρωπαίοι  θα χάσουν περισσότερο από την  Ελλάδα (ουδείς το ξέρει αυτό με βεβαιότητα) σε περίπτωση χρεοκοπίας, δεν θα μας αφήσουν ποτέ και με οποιοδήποτε κόστος να χρεοκοπήσουμε…
Πρόκειται ξαναλέω  για μπαρούφα που δεν έχει όμοιά  της. Και αυτό γιατί στην Ευρώπη όχι μόνο έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αλλά αυτή η τάση τείνει να γίνει δυστυχώς και κυρίαρχη. Ας μην έχει αμφιβολία κανείς. Στο δίλημμα τα χάνω όλα ή λίγα θα επιλέξουν να χάσουν τα λίγα δηλαδή την Ελλάδα από την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Εμείς λόγω της  στάσης του Αντώνη Σαμαρά κινδυνεύουμε να τα χάσουμε όλα...
Και ρωτώ: Θα τον αφήσουμε να παίξει με το ψωμάκι μας και το μέλλον των παιδιών μας;
Αντισταθείτε  φίλες και φίλοι και απορρίψτε  τις λαϊκίστικες κραυγές των  καουμπόηδων σαμαροχρυσανθοφαήλων…Γυρίστε τους την πλάτη πριν να είναι αργά και συστρατευτείτε στη συμμαχία των υπευθύνων… 
Του Γαλάζιου Καρχαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.