Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΤΩΝΗ


Ενόψει του ταξιδιού του, κατά Καρατζαφέρη, Τρελαντώνη Σαματά στις Βρυξέλλες, να σας ενημερώσω για την υποδοχή που του επιφυλάσσει ο διεθνής τύπος...  Άλλωστε και ο ίδιος τελευταία μας έχει ζαλίσει με τα δημοσιεύματα στον έγκυρο διεθνή τύπο που ασκούν κριτική στο μνημόνιο και υποστηρίζουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Τη λεπτομέρεια ότι τα δημοσιεύματα αυτά λένε όντως ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλά γιατί δεν εφαρμόζεται το μνημόνιο ο Σαματάς την κρύβει...
Αλλά ας δούμε πως τον υποδέχονται εκτός συνόρων...

FINANCIAL TIMES DEUTSCHLAND

Κυκλοφορεί με τίτλο «Ο κύριος ‘όχι’» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης μάχεται εναντίον των ξένων επιταγών για λιτότητα. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρά ταύτα ίσως πλησιάζει η μεγάλη του ευκαιρία».
Ο αρθρογράφος Zapf  λέει ότι αν δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση θα είναι αδύνατο ο Σαματάς μετά από εκλογές να εκλεγεί αυτοδύναμος και μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε ατέλειωτες διαπραγματεύσεις και απρόβλεπτες συνέπειες για τις διεθνείς αγορές.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το πρωθυπουργικό αξίωμα έρχεται ολοένα και πιο κοντά για τον Σαμαρά, ο οποίος θεωρείται ‘πρότυπο διεφθαρμένου πολιτικού που βασίζεται στο πελατειακό σύστημα’. Παρά ταύτα το αυτί του Σαμαρά δεν ιδρώνει και παρουσιάζει τον εαυτό του ως προσωποποίηση ενός νέου συντηρητικού ξεκινήματος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι εξίσου δημοφιλής με τον αντίπαλό του, Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, πιθανότατα όμως θα κέρδιζε τις εκλογές, καθώς θα προσείλκυε τη μέση τάξη με λαϊκίστικες υποσχέσεις. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του, ο εταιρικός φόρος θα μειωθεί από 25 σε 15 τοις εκατό, ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα από 45 σε 40 τοις εκατό και το ΦΠΑ από 23 σε19 τοις εκατό. Αυτή η μείωση του φόρου σε δύο με τρία χρόνια θα επιδρούσε στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας. Το κεντρικό όμως πρόβλημα, η αδυναμία συλλογής φόρων, πιθανότατα ο Σαμαράς θα το διαπραγματευόταν με τον Θεό...". 


Suddeutsche Zeitung

Φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Ωφελημένοι από την πτώση» και υπότιτλο: «Ανεύθυνος και εγωιστής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς. Θέλει την εξουσία με κάθε τίμημα»

Και συνεχίζει:

"...Ο κ. Σαμαράς απαρνήθηκε τη χώρα του σε μια στιγμή μεγάλης ανάγκης. Μπλοκάρει και σαμποτάρει, ενώ το έθνος και η Ευρώπη θέλουν να δουν κοινή πράξη από κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να αναδειχτεί σε πρότυπο ανεύθυνου και εγωιστή τύπου πολιτικού, που έφερε την κρίση στην Ελλάδα. Η άρνησή του να στηρίξει την πολιτική λιτότητας προκαλεί στους συντηρητικούς στην Ευρώπη αμηχανία»

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«...Ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, όταν ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, δε δέχτηκε την πρόταση του Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κάνοντας λόγο για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και γνωρίζοντας προφανώς ότι δε θα συμφωνούσε σε κάτι τέτοιο η τρόικα. Ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά έφτασε σε τέτοιο σημείο που κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για όργιο λαϊκισμού.
Την Πέμπτη ταξιδεύει ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες, εκεί οι κομματικοί φίλοι του θα τον παρακαλέσουν και πάλι. Γιατί, αναρρωτιούνται πολλοί, δεν καταφέρνουν οι Έλληνες να συμφωνήσουν; Την περασμένη εβδομάδα μια δημοσκόπηση έδωσε προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά πρόκειται για ρηχό θρίαμβο. Στην ίδια δημοσκόπηση τέσσερις στους πέντε Έλληνες εξέφρασαν δυσπιστία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση. Η τελική απαξίωση της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα είναι έργο και του Αντώνη Σαμαρά".

Συγχαρητήρια Σαματά μου και καλή διαμονή στις Βρυξέλλες!!!

Του Γαλάζιου Καρχαρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.