Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

"Έφυγε" ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο εμπνευστής της "Γαλάζιας Γενιάς". Ολόκληρη η οικογένεια της ΝΔ τον αποχαιρετά....

Θλίψη όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας σκόρπισε η είδηση του θανάτου του γνωστού τραγουδιστή Ρόμπερτ Ουίλιαμςο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 1949. Πρόκειται για έναν σπουδαίο Έλληνα τραγουδιστή και μουσικοσυνθέτη ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του '70  υπήρξε κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας «Poll». Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Ο πρώτος του δίσκος κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο «Robert Williams». To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Μίλα μου» από τον δίσκο «Εσύ κι εγώ».




Είχε γράψει τα τραγούδια της «Γαλάζιας Γενιάς», της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ),

αλλά και τον ύμνο του κόμματος. «Τον Σεπτέμβρη του ’82 έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο «Οι κόκκινοι σκότωσαν την Ειρήνη» και γινόταν αναφορά σε ένα τζάμπο που έριξαν οι Ρώσοι με πυραύλους. «Το πρωτόπαιξα στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στο Παγκράτι και από εκεί και πέρα έφτιαξα και άλλα τραγούδια, τα οποία τα έδωσα σε έναν παραγωγό για να δει αν θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα δίσκο. Αυτός ήταν που μου έριξε την ιδέα να γράψω ένα τραγούδι το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως ύμνος της Νέας Δημοκρατίας. Και έτσι γράφτηκε το τραγούδι “Νέα Δημοκρατία”. Δεν έχει τραγουδηθεί από εμένα. Το τραγούδησε ο Βίκτωρας Πολυδώρου μαζί με τη Λία Βίσση. Εγώ με κάποιους άλλους έκανα φωνητικά», εξηγούσε ο ίδιος.

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς είχε κάνει δύο γάμους. Ο πρώτος ήταν το 1976 και ο δεύτερος το 1986 με την Αμαλία Δημητριάδη, αποκτώντας τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα. 

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά».

Ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Με συγκίνηση αποχαιρετώ τον φίλο μου Ρόμπερτ. Τον ταλαντούχο, αξιοπρεπή και συνεπή στις ιδέες του μουσικό, τον συμμαχητή στα δύσκολα για την παράταξή μας χρόνια του '80. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».


Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς:

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο μουσικός των εφηβικών χρόνων μιας ολόκληρης εποχης. Έφυγε ο αγωνιστής, ο εμπνευστής της “γαλάζιας γενιάς”, ο καλλιτέχνης που με τον οίστρο του ξεσήκωσε κι ενέπνευσε τους αγώνες της Παράταξής μας για μια Ελλάδα Μεγάλη. Έφυγε, πάνω από όλα, ένας ευαίσθητος άνθρωπος, ένας φιλος, ένας συναγωνιστής. Θερμά συλληπητηρια στους οικείους του».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:

Είναι στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις μιας πολύχρονης φιλίας. Ο Ρόμπερτ της εφηβείας και της νιότης μας έφυγε από κοντά μας. Καρδιακός και ανεκτίμητος φίλος, πρωτοπόρος μουσικός, ταλαντούχος δημιουργός, συνθέτης και ερμηνευτής, που σφράγισε την εποχή της αθωότητάς μας, αλλά και τους αγώνες μας για μια «Ελλάδα μεγάλη».

Με θάρρος και γενναιότητα αντιμετώπισε την τελευταία και πιο σκληρή δοκιμασία της ζωής του. Η σκέψη μου είναι κοντά στην Αμαλία και τα παιδιά.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.