Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Οι δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

 


Σύσσωμος και συγκλονισμένος όλος ο πολιτικός κόσμος, αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά μετά την είδηση του θανάτου της από καρκίνο. Η μάχη με τον καρκίνο, για δεύτερη φορά, για τη Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Το απόγευμα της 11ης Οκτωβρίου, ύστερα από μια αδιαθεσία που την ανάγκασε να ακυρώσει την παρουσία της σε εκδήλωση, επισκέφθηκε τον «Ευαγγελισμό», όπου υπεβλήθη σε εξονυχιστικό έλεγχο. Η διάγνωση την επόμενη ημέρα έκανε λόγο για «υποτροπή της βασικής της νόσου» και σήμαινε ένα πράγμα: ότι η Φώφη Γεννηματά θα έπρεπε να δώσει για δεύτερη φορά τη μεγάλη μάχη.

Και έτσι ξεκίνησε, με γενναιότητα και θάρρος, να μάχεται τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό της άπαντες. Την οικογένειά της, τα παιδιά της, τον πολιτικό κόσμο και την κοινωνία ολόκληρη. Δυστυχώς, η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση. Η κατάστασή της άρχισε να επιδεινώνεται την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο από χθες η επιδείνωση της υγείας της ήταν ραγδαία. Έφυγε από τη ζωή λίγα λεπτά μετά το μεσημέρι.



Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε, πέρα από το σοκ, βαθιά συγκίνηση και στενοχώρια σε όλη τη χώρα. Απλοί πολίτες, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και φυσικά η οικογένειά της και οι φίλοι της πενθούν τον χαμό της Φώφης Γεννηματά, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Η κηδεία της, όπως ανακοινώθηκε, θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο. Νωρίτερα, από τις 10 το πρωί της ίδιας ημέρας, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, έστειλε το δικό του αντίο στην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας: «Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της». «Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Ο

Πρωθυπουργός τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται. 

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο της  Φώφης Γεννηματά από τη Σαουδική Αραβία σε δήλωσή του αναφέρει:

"Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.