Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Να τίθενται σε αργία όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και οι βουλευτές!

 


Πολύ σωστά η κυβέρνηση θέτει σε αργία τους ανεμβολίαστους γιατρούς και νοσηλευτές.

Πέρα από τα άλλα γνωστά επιχειρήματα που έχουν σχέση με το λειτούργημα του ιατρού, υπάρχει και η απλή λογική: Δεν είναι δυνατόν να έρχεται κάποιος σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες και να μην είναι εμβολιασμένος.

Μόνο που το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει σε όλα τα αντίστοιχα «λειτουργήματα» στο χώρο του δημοσίου.

Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με τους δασκάλους και καθηγητές που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μας.

Τα ίδια μέτρα έπρεπε να ισχύουν και για τους ιερείς. Παίρνω το αντίδωρο από το χέρι του παπά. Είναι εμβολιασμένος; Με πόσους πιστούς έρχεται σε επαφή κάθε μέρα; Και μη μου πείτε ότι οι ιερείς δεν κολλάνε γιατί είναι άνθρωποι του Θεού, γιατί θα σας θυμίσω ότι έχουν πεθάνει ούκ ολίγοι και μάλιστα μεγαλόσχημοι. Και μητροπολίτες. Ο Θεός άλλωστε για να βοηθήσει τον άνθρωπο από την πανδημία επέτρεψε την εφεύρεση και την παρασκευή των εμβολίων. Και μη ξεχνάμε ότι πάρα πολλοί ιερείς, ακόμα και άγιοι του 20ου αιώνα, πέρασαν από νοσοκομεία. Όπως επίσης ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος (που νόσησε) όσο και ο Πατριάρχης προτρέπουν σε εμβολιασμούς.

Τέλος, το ίδιο μέτρο- της αργίας- θα έπρεπε να ισχύει και για τους βουλευτές. Έχει αναλογιστεί κανείς με πόσους ψηφοφόρους έρχονται καθημερινά σε επαφή οι εθνοπατέρες που αρνούνται να εμβολιαστούν; Και πέραν τούτου μπορεί να καταλάβει ο Πρόεδρος της Βουλής ποιο παράδειγμα δίνει το Κοινοβούλιο στην κοινωνία όταν ανέχεται τους ανεμβολίαστους; Πώς η κυβέρνηση ζητάει – και σωστά- από μια σειρά επαγγελματίες να βγαίνουν σε αργία και να ανέχεται αυτήν την κατάσταση στο κοινοβούλιο; Οι βουλευτές έπρεπε να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα και ο Πρόεδρος της Βουλής έπρεπε αλλάξει τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος και να τίθενται σε αργία όσοι δεν εμβολιάζονται. Ή έστω να μη πηγαίνουν στο Κοινοβούλιο και, φυσικά, να μη πληρώνονται, αφού θα απουσιάζουν.

Ξέρω μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αυτό που προτείνω, αλλά αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξεως και οι ίδιοι βουλευτές και ο κ. Τασούλας θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν.

Φυσικά και ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει στους υπαινιγμούς του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι ανεμβολίαστοι είναι βουλευτές της ΝΔ. Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι απορίας άξιο γιατί τους ανέχεται ο Πωθυπουργός…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.