Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Γιατί πρέπει να προέρχεται από την Αριστερά ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής; - Οι πληροφορίες για τον Χρήστο Στυλιανίδη και ορισμένα καυτά ερωτήματα


 Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο.

Πρόκειται για τον πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο το οποίο εκκρεμούσε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην αναλάβει το υπουργείο. Μέχρι στιγμής, το Μέγαρο Μαξίμου ούτε επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει τις

πληροφορίες που θέλουν τον Χρήστο Στυλιανίδη να αναλαμβάνει άμεσα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Τουρνάς θα αναλάβει χρέη υφυπουργού.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης προέρχεται από την κεντροαριστερά. Υπήρξε συνοδοιπόρος του Κώστα Σημίτη και ένας εκ των στενών φίλων του αείμνηστου Νίκου Θέμελη, διευθυντή του γραφείο του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Στυλιανίδης ίδρυσε στην Κύπρο τον ΟΠΕΚ (Ομιλο Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας) το ιδεολογικό όχημα που χρησιμοποίησε ο Σημίτης για να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Ως φοιτητής υπήρξε μέλος της νεολαίας Ρήγα Φεραίου. Στην Κύπρο, το 2013, στήριξε τον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνέχεια τοποθετήθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε Επίτροπος της Κύπρου στην ΕΕ και διαφώνησε ανοικτά με τον κ. Αναστασιάδη για την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Τον προειδοποίησε, δε, ότι θα υπάρξουν βαριές τιμωρίες, γεγονός που προκάλεσε τη ρήξη με τον Κύπριο πρόεδρο, γι' αυτό και δεν ανανεώθηκε η θητεία του ως Επίτροπος.

Ο κ. Στυλιανίδης αποτελεί ένα πρόσωπο με επιρροή στις Βρυξέλλες με μεγάλη απήχηση στα κέντρα εξουσίας της Κομισιόν και ήταν ένας Επίτροπος, που εκτιμούσε για τη δουλειά και τις ικανότητες του η Ανγκελα Μέρκελ. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως σύμβουλος στην Κομισιόν σε θέματα που αφορούν την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Οπως είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα. «Θα είναι μια πολιτική ηγεσία που θα ταιριάζει απόλυτα στις απαιτήσεις του πεδίου», δεσμεύτηκε. «Να είστε σίγουροι ότι θα είναι μια η επιλογή η οποία θα έχει όλα τα εχέγγυα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

(Πηγή iefimerida.gr)

Ερωτήματα:

1.       Τελείωσαν τα στελέχη του ελλαδικού χώρου και πλέον καταφεύγουμε στην Κύπρο;

2.       Η παράταξη της οποίας ηγείται ο κ. Μητσοτάκης από το 2016 δεν έχει ικανά στελέχη;

3.       Εκείνο το περιβόητο και πολυδιαφημισμένο από τον ίδιο Μητρώο Στελεχών αποδείχθηκε μούφα;

4.       Αν κάποιος πολιτικός αρχηγός δανείζεται συνεχώς για καίριες θέσεις στελέχη από άλλους χώρους αποκαλείται λειψανδρία. Όχι διεύρυνση. Γιατί αν ήταν διεύρυνση θα είχαν προηγουμένως ενταχθεί στον κομματικό σχηματισμό που ο ίδιος ηγείται. Αλλά εδώ υπήρξαν – κατά παράβαση του καταστατικού- μέχρι και υποψηφιότητες στις εκλογές, χωρίς να είναι κομματικά στελέχη.

5.       Αλήθεια, πώς θα ζητήσει από τα κομματικά στελέχη να κάνουν εκλογές (όποτε κι αν γίνουν) όταν δεν τα θεωρεί ικανά να αναλάβουν την ευθύνη σε βασικές πολιτικές επιλογές που κάνει;

6.       Ποιού ιδέα είναι άραγε η δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής; Δεν αρκεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και το Πολιτικής Προστασίας;

7.       Και τέλος, με όλες αυτές τις κινήσεις, το μόνο που κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να αποδέχεται – πέραν της πολιτικής- και την επιχειρησιακή ευθύνη για όσα τραγικά συνέβησαν το καλοκαίρι στην Εύβοια, στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.