Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να καταλάβει ποιόν θα «θάψει» η λάσπη που παράγει η Κουμουνδούρου;

 Αλήθεια εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν χάσει τα μυαλά τους;

Πιστεύουν πραγματικά ότι η εκστρατεία που ξεκίνησαν με το hastag #ndpaiderastia θα βρει έδαφος στην ελληνική κοινωνία;

Δεν καταλαβαίνουν ότι οι μόνοι που εκτίθενται είναι οι ίδιοι εκεί στην Κουμουνδούρου;

Όσα, πολλά χρόνια, θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθώ και να καταγράφω τα πολιτικά πράγματα της χώρας, ποτέ δεν έζησα τόση χυδαιότητα.

Κάποιοι θα μου θυμίσουν την περίπτωση της Αυριανής με τον δήθεν ναζί Μητσοτάκη, που αποκαλύφθηκε ότι

τελικά ήταν ο γερμανός στρατιώτης που τον οδηγούσε στο εκτελεστικό απόσπασμα αλλά και τις γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη.

Μόνο που υποτίθεται τότε ζούσαμε μια σκληρή πολιτικά, περίοδο που τα πράγματα είχαν ξεφύγει. Και φυσικά τις φωτογραφίες, όπως τελικά αποδείχθηκε, με τα γυμνά της κυρίας Λιάνη, τις προωθούσαν στις εφημερίδες οι εσωκομματικές φράξιες του ΠΑΣΟΚ.

Η χυδαιότητα όμως που βιώνουμε αυτήν την περίοδο (υποτίθεται ότι συν τω χρόνω, πολιτικά έχουμε προχωρήσει μπροστά) δεν έχει προηγούμενο. Η επίθεση που γίνεται σε βάρος ολόκληρου κόμματος που εκπροσωπεί το σύνολο του αστικού κόσμου, είναι πρωτοφανής. Δεν χτυπούν τον Μητσοτάκη, γιατί έχουν καταλάβει ότι δεν τους νίκησε ο Μητσοτάκης, αλλά η  ΝΔ. Χτυπούν την ίδια τη ΝΔ. Προσπαθούν να ταυτίσουν την παιδεραστία με το κόμμα του Καραμανλή, του Ράλλη, του Αβέρωφ, του Μητσοτάκη, του Έβερτ, του Κώστα Καραμανλή, του Σαμαρά, του Κυριάκου Μητσοτάκη…  Επιχειρούν να κατηγορήσουν συλλήβδην το σύνολο των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Αυτό όμως είναι μια πρακτική και μια φιλοσοφία που παραπέμπει στις σκοτεινές εποχές του μεσοπολέμου, τότε που βρήκε έδαφος και άνθησε το κίνημα και η ιδεολογία των Ναζί.

Το έχει σκεφθεί αυτό η Κουμουνδούρου;

Έχει συνειδητοποιήσει ποιόν ασκό του Αιόλου ανοίγει;

Έχει σκεφθεί ο κ. Τσίπρας ή όποιος άλλος – αν έχει απομείνει κανείς λογικός σε αυτό το κόμμα- ποιες θα είναι οι επιπτώσεις αυτής της πρακτικής παραγωγής λάσπης που ξεκίνησε και πού μπορεί να σταματήσει αλλά και ποιους μπορεί να θάψει;  Δεν έχει διδαχθεί τίποτα από την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 85-89; Ή δεν του λένε τίποτε γι’ αυτό οι «σύντροφοί» του;

Κρίμα, γιατί συνήθως, τελικά, η λάσπη «θάβει» εκείνον που την παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.