Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας! Είναι; Όταν φτάσουν οι εκλογές ποιος θα τρέξει;


Τις τελευταίες ημέρες βρήκε αφορμή ο ΣΥΡΙΖΑ (όχι ότι δεν του την έχει δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ) και κάνει επίθεση στην κυβέρνηση για τους ανθρώπους που έχει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι οποίοι ήταν και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ήταν υπεύθυνοι για το Μάτι...

Λέει λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι: 

Σήμερα, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπαρχηγός της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Ανδρέας Δασκαλάκης, προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, συντονιστής Επιχειρήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, διοικητής Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, κλαδάρχης στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, Χαράλαμπος Χιώνης, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, κλαδάρχης επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήστος Λάμπρης, αντιπύραρχος επί ΣΥΡΙΖΑ και εναέριος συντονιστής το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Σήμερα, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, Δαμιανός Παπαδόπουλος, διοικητής Πυροσβεστικού Σώματος Νέας Μάκρης επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, διευθυντής Δασοπυρόσβεσης, Χρήστος Γκολφίνος, διευθυντής του 199 ΣΕΚΥΠΣ (Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος) επί ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς τι να πούμε; Ότι του Υπουργείου ηγείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, μέχρι να αναλάβει την υπουργική θέση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ήταν γνωστός ως μεγαλοΠΑΣΟΚΟς που θήτευσε σε πολλές θέσεις κατά τη διάρκεια της «πράσινης» παντοκρατορίας.... Συγκεκριμένα ήταν Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υφυπουργός σε πολλά υπουργεία και, βεβαιώς, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ!

Αλλά βέβαια ξεχνάμε ότι ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης – και από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη –  θήτευσε στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, παρέχοντας συμβουλές –όπως λένε οι έχοντες γνώση– για θέματα δημόσιας διοίκησης και προηγουμένως είχε διετελέσει σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Γίνεται τώρα ένας πανικός με τους καλλιτέχνες διαφόρων κομματικών αποχρώσεων και στο Υπουργείο ηγείται; Μα η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη η οποία ήταν μέλος του ΚΙΝΑΛ, μέχρι λίγο πριν την υπουργοποίηση της, σύμφωνα με πληροφορίες είχε διατελέσει και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί κυβερνήσεων Σημίτη, Παπανδρέου και Σαμαρά βεβαίως, βεβαίως!!!

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης το 2012, στο 9ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά». Στην περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», ως επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου...

Ας συνεχίσουμε με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη! Πέρα από την θητεία του ως βουλευτής του Ποταμιού, είχε διάφορων ειδών περάσματα από το ΠΑΣΟΚ.. Το 2016 συνέπραξε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Ευθύνης, από την οποία αποχώρησε επεισοδιακά μερικούς μήνες αργότερα. Επίσης, το 2017 συμμετείχε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά τελικά δεν προχώρησε. Κυρίως, όμως, από από τις αρχές του 2013 ως και τον Ιούνιο του 2014 ήταν Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων στο Υπουργείο Οικονομικών (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)... 

Α έχουμε και τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ για θέματα συντονισμού του κυβερνητικού έργου κ. Άκη Σκέρτσο, ο οποίος πέρασε από το ΠΑΣΟΚ ως στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (είπαμε τον νυν Υπουργό προστασίας του Πολίτη) και κατέληξε να γίνει διευθυντής του ΣΕΒ. Όμως όταν θήτευσε στο ΠΑΣΟΚ ήταν η χρονιά που ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε γραμματέας του. Ο Σκέρτσος συνέχισε να είναι στενός συνεργάτης του και στη συνέχεια, αφού στην πραγματικότητα ήταν διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, επί διακυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου!!

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Γιάννη Ραγκούση στο υπουργείο Εσωτερικών για τον «Καλλικράτη» (έτσι φαίνεται ότι είχε επιλεγεί και για το Εσωτερικών, πριν αναβαθμιστεί!!!) Επίσης, από το 2011 ήταν γενικός γραμματέας στον Δήμο Αθηναίων επί Γιώργου Καμίνη εννοείται!

Ο υφυπουργός Εργασίας για θέματα κοινωνικής ασφάλισης κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου έχει περάσει από το λεγόμενο κύκλο ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά για να μην έχουμε παράπονο είχε παράσχει τις επιστημονικές του γνώσεις στις κυβερνήσεις Σημίτη, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου!!!

Και αν νομίζετε ότι τελειώσαμε, απατάσθε είναι και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κα Αριστοτελία Πελώνη (με πέρασμα από τον κύκλο της Άννα Διαμαντοπούλου, θα δούμε στη συνέχεια για τι προορίζεται η κα Διαμαντοπούλου) θεωρείται ως πρώην ΠΑΣΟΚ από ανθρώπους στη ΝΔ που όμως δεν χάρηκαν με την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο πρωθυπουργός, λες και ήταν η μόνη στην οποία έδειξε εμπιστοσύνη...

Η ίδια η κα Αννα Διαμαντοπούλου προτάθηκε από τον Πρωθυπουργό της Νέας Δημοκρατίας (να το διευκρινίζουμε, γιατί μπορεί να μπερδευόμαστε) κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως  υποψήφια για τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, ο οποίος εννοείται αγνόησε τα «παράπονα» πολλών στελεχών της ΝΔ. Εννοείται... Η κα  Άννα Διαμαντοπούλου λοιπόν είχε υπάρξει μεγαλοστέλεχος του «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ του Σημίτη με θητείες σε υπουργεία και υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στη συνέχεια, και τελειωμό δεν έχει....

Κλείνοντας να πούμε και για τον μέχρι πρόσφατα υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος αν και βοήθησε τον πρωθυπουργό όσο κανένας εκ των ανωτέρω στις διαφόρων ειδών εκλογές  (για την ανάδειξή του στην αρχηγία της ΝΔ αλλά και στην Πρωθυπουργία) ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή από την ΚΝΕ, ως γραμματέας της, στις αρχές της δεκαετίες 1990. Η πορεία μέχρι την υπουργοποίηση του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε διάφορες στάσεις όπως συνεργάτης επικοινωνίας του Κώστα Λαλιώτη όταν ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Επίσης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  όσο καιρό ήταν στη θέση του γραμματέα ο Κ. Λαλιώτης.

Ας μην προχωρήσουμε παραπέρα γιατί στο τέλος θα "φάμε τις κοτσίδες" μας, για τους Οργανισμούς και τις Γενικές Γραμματείες... Όχι απλά πονεμένη ιστορία!!! Έτρεξαν οι Νεοδημοκράτες για να βγει κυβέρνηση η ΝΔ για να βλέπουν το ΠΑΣΟΚ όλων των ειδών, να ζει και να βασιλεύει και τον τόπο να κυβερνά!!!

Όπως αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι, μπορεί οι ΣΥΡΙΖΑίοι να "μας παίζουν" με τα όσα συμβαίνουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά το πολύ κλειστό περιβάλλον του πρωθυπουργού μόνο Νεοδημοκρατικό δεν είναι! Θέλω να δω όταν θα φτάσουν οι εκλογές ποιός θα τρέξει γι' αυτές....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.