Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

"Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία"!!!!

Το ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία"!!!! ή αυτή η ΝΔ δεν έχει στελέχη...  

Διαφορετικά δεν εξηγείται τόσο η κίνηση με την Άννα Διαμαντοπούλου να είναι υποψήφια για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση γεγονός παραμένει ότι ήδη στην κυβέρνηση «συνωστίζονται» παρά πολλά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Έχουμε και λέμε λοιπόν για την αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ η οποία μετράει

προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ήδη 4 υπουργούς, 3 υφυπουργούς και 10 - μάλιστα 10- γραμματείς υπουργείων.

Μάλιστα δύο εξ αυτών, οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Σκέρτσος είναι ουσιαστικά οι εξ’ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου!!!

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε διατελέσει σύμβουλος για θέματα δημόσιας διοίκησης στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Και ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό ο οποίος ξεκίνησε ως συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ γρήγορα κατάφερε να γίνει άνθρωπος εμπιστοσύνης του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του Παναγιώτη Πικραμμένου, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις από το 2009 έως το 2015. Τότε διορίζεται διευθυντής του ΣΕΒ, όπου αναδείχθηκε σε αξιόπιστο συνομιλητή της τρόικας, ειδικά την περίοδο 2012 - 2015, επί κυβέρνησης Σαμαρά. Στο πόδι του λέγεται ότι άφησε ακόμη ένα «παιδί» του ΠΑΣΟΚ, το Αλέξανδρο Χατζόπουλο, που προαλείφεται για διευθυντής του ΣΕΒ.

Η πιο ηχηρή περίπτωση πάντως είναι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος διετέλεσε υπουργός επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ καθώς και πρώην γραμματέας του κόμματος.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: επίσης εξέχον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ευνοημένος από το περιβάλλον Διαμαντοπούλου, αλλά και Ευάγγελου Βενιζέλου. Ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, καθώς αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Αν. Διαμαντοπούλου. Διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ θεωρείτο μέλος της σκληρής φρουράς του Ευάγγελου Βενιζέλου και φίλος του Διονύση Παναγιωτάκη. Συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μαζί με τον Χρήστο Πρωτόπαπα. Κατήλθε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2014 και είχε χριστεί διάδοχος της βενιζελικής πτέρυγας. Το 2015 ανέλαβε τον φορέα που ίδρυσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, τη Διανόησις.

Και η κα Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού: μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1989 και γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού  επί κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου

Οι τρεις υφυπουργοί που προέρχονται ή σχετίστηκαν στο παρελθόν με το ΠΑΣΟΚ είναι ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου.

Είναι ακόμη ο Άκης Σκέρτσος,  όπως προείπαμε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ , αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. 

Επίσης ο Θοδωρής Λιβάνιος υφυπουργός Εσωτερικών, πρόκειται για τον εκλογολόγο του Γ. Παπανδρέου και τον άνθρωπο που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον Γ. Ραγκούση στον "Καλλικράτη". «Μετακόμισε» στον Δήμο Αθηναίων την πρώτη τετραετία Καμίνη ως γενικός γραμματέας του δήμου. Ο Κ. Μητσοτάκης τον διόρισε ως στέλεχος προτεινόμενο από το ΠΑΣΟΚ γενικό γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντικαθιστώντας τον εκλιπόντα Δημήτρη Στεφάνου.

Σε ότι αφορά τους πρώην «πράσινους» γενικούς γραμματείς ο κατάλογος είναι ακόμα μεγαλύτερος από τον αριθμό των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των υφυπουργών.


Ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, υπήρξε στενός συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου από την εποχή που η τελευταία ήταν στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πάνος Αλεξανδρής γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2006

Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται επίσης ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. Έχει περάσει από τις γραμμές της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη η οποία όχι μόνο προέχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά ήταν επίσης γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επί των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά (!!).

Οι υπόλοιποι γενικοί γραμματείς υπουργείων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είναι:

Βιβή Χαραλαμπογιάννη γενική γραμματέας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, διευθύντρια του αείμνηστου ΓΓ Δημοσίου Τομέα (επί Ραγκούση), Δημήτρη Στεφάνου.

Άννα Δελλαπόρτα, γενική γραμματέας Διαχείρισης κοινοτικών πόρων, 

Έφη Μπέκου, γενική γραμματέας Πρόνοιας, 

Αλεξάνδρα Σδούκου, γενική γραμματέας Ενέργειας (πρώην συνεργάτιδα του Γιάννη Μανιάτη ως υπουργού του ΠΑΣΟΚ), 

Πάνος Σταμπουλίδης γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας του Καταναλωτή (προέρχεται από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ) 

Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Θόδωρου Πάγκαλου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειώσουμε ότι πολλά από αυτά τα στελέχη είναι ικανότατα. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Δεν είχε ικανά στελέχη η ΝΔ;

Και το κυριότερο: Πόσοι από αυτά τα στελέχη της κυβέρνησης έχουνασπασθεί τις ιδεολογικές αρχές της ΝΔ; Γιατί ο κοινός νους λέει ότι για να εφαρμόσεις την κυβερνητική πολιτική ενός κόμματος, αν μη τι άλλο, πρέπει να πιστεύεις σε αυτήν την πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.