Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΟΝΝΕΔ – Μια εβδομάδα αφιερωμένη στο περιβάλλον

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η ΟΝΝΕΔ αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις και συναντήσεις δημιουργώντας πρωτότυπο ενημερωτικό υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση και την επαγρύπνηση γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος. Για πρώτη φορά οργάνωση νεολαίας γύρισε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας δεκάδες εθελοντικές και ενημερωτικές δράσεις.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν πάνω από 70 διαφορετικές δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα και συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 40 δράσεις καθαρισμών παραλιών, πάρκων και αλσών με τη συμμετοχή των Νομαρχιακές Οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ σε όλη την Αττική και την Περιφέρεια.
  • Διοργανώσαμε 6 διαφορετικές τηλεδιασκέψεις με ειδικούς, αλλά και δημόσιους φορείς, τους Γενικούς Γραμματείς Ενέργειας και Μεταφορών με θεματολογία τα ζητήματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, των απορριμμάτων, της ηλεκτροκίνησης, της βιώσιμης ανάπτυξης.
  • Εγκαταστήσαμε κάδους ανακύκλωσης στα γραφεία της Οργάνωσης
  • Βρεθήκαμε στο ΚΔΑΥ Κορωπίου όπου γνωρίσαμε την διαδικασία διαλογής και επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών και σε μια πρότυπη μονάδα επεξεργασίας πλαστικού γνωρίζοντας τη διαδικασία επαναχρησιμοποίησης υλικών.
  • Επισκεφθήκαμε αιολικό πάρκο στη Βοιωτία μιλώντας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
  • Διοργανώσαμε μια ανοιχτή συζήτηση με επιχειρηματίες, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, εθελοντές, εκπροσώπους εταιριών στην έδρα του Πράσινου Ταμείου στη Βίλα Καζούλη συζητώντας για την ανακύκλωση, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την πράσινη ανάπτυξη και τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην οικονομία και την εργασία μέσα από βιώσιμες πολιτικές.

Ημέρα περιβάλλοντος είναι κάθε μέρα και η γενιά μας είναι η τελευταία γενιά που έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να προφυλάξει τον πλανήτη.

«Ευχαριστώ όλα τα μέλη μας και όλους τους νέους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα, καθώς και τους ανθρώπους που μας υποδέχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση όλων μας. Η οικολογική συνείδηση δεν έχει πολιτικό πρόσημο και σίγουρα δεν αποτελεί έδαφος για επικοινωνιακά σόου πάνω σε στάχτες.», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.