Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Έπεσαν οι μάσκες χθες στη Βουλή- Γιατί ο Τσίπρας υπερασπίζεται με πάθος τον Παπαγγελόπουλο

Ο κ. Τσίπρας σύρθηκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί τον κ Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική Επιτροπή. Για την ταμπακέρα, δηλαδή τις καταγγελίες πέντε εισαγγελικών λειτουργών κατά του κ. Παπαγγελόπουλου, ο κ. Τσίπρας τήρησε αμήχανη σιωπή. Και έτσι μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι κρατάει ενωμένο τον κ. Τσίπρα με τον Παπαγγελόπουλο; Ίσως το γεγονός ότι δύο Υπουργοί του «συζητούσαν», μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, με επιχειρηματία για τις «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις»...
 
Πού στηρίχθηκε η πρόταση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου
 
Η ΝΔ έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη τη βούλησή της για την πλήρη και σε όλες τις πτυχές της
διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης -την οποία διερευνά η Προανακριτική- που συνιστά μια απροκάλυπτη παρέμβαση της εκτελεστικής στην δικαστική εξουσία. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η κυρίως υπόθεση Novartis δεν έχει ελεγχθεί διότι τελικά έφυγε από την ουσία της, δηλαδή  από τους γιατρούς και τις κακές πρακτικές εταιρειών φαρμάκου και χρησιμοποιήθηκε με άθλιο τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ για να πληγούν πολιτικοί του αντίπαλοι. Με βάση τη μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας που απέστειλε προς τη Βουλή η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλος, πέραν των αδικημάτων για τα οποία ήδη διεξάγεται σχετική έρευνα από τη Βουλή, τέλεσε και άλλα, συνεπικουρούμενος από έτερα πρόσωπα, στο πλαίσιο και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, με σκοπό τον έλεγχο και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένες υποθέσεις, που εμφανίζουν ενότητα εγκληματικής δράσης. Η πρόταση της ΝΔ προβλέπει τη διεύρυνση των αδικημάτων, που θα διερευνηθούν από την Προανακριτική, τα οποία  φέρεται ότι τέλεσε με τη συμμετοχή και τρίτων προσώπων ο κ. Παπαγγελόπουλος σε άλλες περιπτώσεις, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου στηρίχτηκε κυρίως στις καταθέσεις ανώτατων  εισαγγελικών λειτουργών, που μίλησαν για παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου και σε άλλες κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις, αλλά και στις αποκαλύψεις του επιχειρηματία Μιωνή που στοιχειοθετούν ενδείξεις τέλεσης βαρύτατων κακουργημάτων. Εφόσον η πρόταση εγκριθεί από τη Βουλή, η Προανακριτική θα αποκτήσει την αρμοδιότητα να ελέγξει και να παραπέμψει τον κ. Παπαγγελόπουλο όχι μόνο για τα τέσσερα αρχικά αδικήματα, αλλά και για τα νέα που έχουν προκύψει από τη διαδικασία.
 
Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Παπαγγελόπουλος 
 
Από τις μέχρι σήμερα καταθέσεις των μαρτύρων στην Προανακριτική, φαίνεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε στήσει έναν παραδικαστικό-παρακρατικό μηχανισμό με τον οποίο επιχείρησε να στείλει στη φυλακή πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύφθηκε όμως και μια άλλη πλευρά της δράσης του παραδικαστικού  αυτού μηχανισμού,  αυτή του εκβιασμών και της εμπλοκής σε ιδιωτικές υποθέσεις επιχειρηματιών. Ο κ. Παπαγγελόπουλος μέσω συγκεκριμένων δημοσιογράφων φέρεται να στοχοποιούσε  πολίτες, αλλά και εισαγγελικούς λειτουργούς. Συγκεκριμένα διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος φυσικών προσώπων και στη συνέχεια χρησιμοποιούσε αυτά τα δημοσιεύματα αποστέλλοντας τα σε εισαγγελικούς λειτουργούς, προκειμένου να διενεργούνται προκαταρκτικές εξετάσεις σε βάρος των ατόμων που γινόταν θύματα εκβιασμού. Φέρεται μάλιστα να διοχέτευε δημοσιεύματα σε βάρος ακόμη και πρώην συναδέλφων του εισαγγελικών λειτουργών, που δεν δέχονταν να πειθαρχήσουν στις κατευθύνσεις τις οποίες έδινε προκειμένου να προβούν σε παράνομες πράξεις και στη συνέχεια να διενεργούνται σε βάρος τους πειθαρχικές διώξεις για να κάμπτεται η αντίστασή τους. Να σημειώσουμε πως όλοι οι ανώτατοι εισαγγελείς που κατέθεσαν στοιχεία εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου έχουν καταγγείλει πως επειδή δεν συμμορφώθηκαν με το σύστημα «Ρασπούτιν» υπέστησαν πειθαρχικές διώξεις. Όπως επισημαίνεται στην πρόταση για το διευρυμένο κατηγορητήριο, ο κ. Παπαγγελόπουλος συνολικώς ενδέχεται να τέλεσε τα ακόλουθα αδικήματα:
1.Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ).
2. Εκβίαση (αρ. 385 παρ.1 περ. Γ΄ παλαιού ΠΚ).
3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ). 
4. Δωροληψία Υπαλλήλου (αρ. 235 ΠΚ). 
5. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας  (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ).
6. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς).
7. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας (Αρ. 187 παρ.3 ,παλαιό αρ. 187 παρ.5)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.