Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Οι προμήθειες υγειονομικού υλικού σε αριθμούς

Κορονοϊός - Σοκάρει Έλληνας γιατρός στη Νέα Υόρκη: «Χάνουμε τον ...Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη μέση  ενός ακήρυχτου  διεθνούς «πολέμου» παραγγελιών, έχουμε θετικά αποτελέσματα στις προμήθειες υγειονομικού υλικού. Την Πέμπτη έφτασε στη χώρα μας ένα νέο μεγάλο φορτίο, δωρεά του εφοπλιστή κ. Προκοπίου, με 2,5 εκατομμύρια γάντια. 
Προχθές ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού από την Κίνα για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας. Μια μέρα πρωτύτερα είχαν παραληφθεί - παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- 8,34 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες από την Κίνα
μέρος των 13,5 εκατομμυρίων της  δωρεάς του Ιδρύματος Ωνάση.
Είχαν προηγηθεί: Η μεταφορά 1,7 εκατομμυρίων μασκών από την Κίνα δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων Εφοπλιστών. Η μεταφορά δωρεάς 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία. Η παραλαβή δωρεάς από την Κίνα με 1,2 εκατομμύρια μάσκες και υγειονομικό υλικό. Σημειώνεται ακόμη, ότι με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, συγκεντρώθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ για να αγοραστούν 335 αναπνευστήρες Μ.Ε.Θ., 20 φορητοί αναπνευστήρες, 100 monitor παρακολούθησης ζωτικών οργάνων, 100 νοσοκομειακές κλίνες Μ.Ε.Θ., καθώς και σημαντικές ποσότητες αναλώσιμων. Σημειώνεται, επίσης, ότι μονάδες του Στρατού προχωρούν στην άμεση παραγωγή 35.000 αντισηπτικών, καθώς και  ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών. Όλα αυτά οι δωρεές, αλλά και ο εθελοντισμός, όπως τόνισε χθες στη Βουλή ο Πρωθυπουργός «συγκροτούν τον πατριωτισμό της ευθύνης και θα γίνουν και πάλι τα υλικά μιας γεωγραφικά μικρής χώρας, αλλά με μεγάλους ανθρώπους, της αυριανής Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.