Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν χωρά στο κοστούμι της συναίνεσης

Το «κοστούμι» της εθνικής συναίνεσης πέφτει στενό, καθώς φαίνεται, στον κ. Τσίπρα. Ψάχνει να βρει κάτι για να κάνει αισθητή την παρουσία του ως αντιπολίτευση και δεν βρίσκει. Ανακαλύπτει έτσι θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αντί να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στην εθνική μάχη κατά του κορονοϊού επιλέγει ξανά την τακτική της δολιοφθοράς. Επιστρέφει έτσι βήμα-βήμα σε μια πολεμική
ρητορική και στην γνωστή, προσφιλή στο ΣΥΡΙΖΑ φαρισαϊκή προπαγάνδα. Μόνο που οι καιροί άλλαξαν, οι πολίτες έχουν πλέον την εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία της διακυβέρνησης Τσίπρα. Και δεν ξεχνούν ούτε την περίοδο των κάλπικων υποσχέσεων και της πολιτικής απάτης με τα προγράμματα Θεσσαλονίκης, ούτε  «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν ξανά στην αντιπολίτευση πριν το 2015. Η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη κρίση, όμως η ελληνική κοινωνία στηρίζει τον Πρωθυπουργό και όσους έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο διαχείρισης αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, αφήνουμε τον κύριο Τσίπρα στην πολιτική του μοναξιά. Ας… θυμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνάει το δάχτυλο για τα ΚΕΚ όταν η αρμόδια για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων παραιτήθηκε καταγγέλλοντας φωτογραφικούς διαγωνισμούς και εύνοια του υπουργείου εργασίας υπέρ των μεγάλων ΚΕΚ και μάλιστα σε προγράμματα κατάρτισης ανέργων. Μόλις τέσσερα χρόνια πίσω, την παραίτησή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Διαχειρίσης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας έδινε τότε η Δήμητρα Χαλικιά. Τόσο γρήγορα το ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ξεχνάει ότι η γενική γραμματέας Δήμητρα Χαλικιά σε επιστολή της τότε προς το Μέγαρο Μαξίμου κατήγγειλε ότι η υπουργός, όταν προέκυψε θέμα νομιμότητας στο περιεχόμενο πρόσκλησης για την πρόσληψη ανέργων σε 34 δήμους, κατηγόρησε εκείνη ότι «ζήτησε από το ΑΣΕΠ να βγάλει αντισυνταγματική τη συγκεκριμένη πρόσκληση». 
Η κυβέρνηση αυτή δε διστάζει να διορθώνει, όταν ανακύπτει, μια αστοχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ας είναι πολύ προσεκτικός στην κριτική του καθώς θα διερευνηθούν και τα προγράμματα κατά την περίοδο διακυβέρνησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.