Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Η Άλκηστις, ο Κυριάκος και ο Επιτάφιος- Δεν αντέχει το… σχοινί, αυτό το χειροκρότημα κ. Πρωθυπουργέ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
Εξαιρετική η πρωτοβουλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη για την μεταφερόμενη, σε φορτηγό, συναυλία, προκειμένου να διασκεδάσει τους Αθηναίους και εμετική η αντίδραση Κραουνάκη.  Για τον εν λόγω κύριο βέβαια δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Ο Θεός τον προίκισε με ένα σπάνιο ταλέντο που ο ίδιος κονιορτοποιεί εξ αιτίας του κομπλεξικού χαρακτήρα του.
Μπράβο και στον πρωθυπουργό που βγήκε από το γραφείο του στο Μαξίμου και με το χειροκρότημά του επιβράβευσε την πρωτοβουλία της Πρωτοψάλτη.
Είχαν ανάγκη οι Αθηναίοι αυτές τις ευχάριστες νότες…
Εκείνο όμως που δεν κατάλαβε ο Πρωθυπουργός είναι ότι με τον ίδιο τρόπου που έγινε η περιφερόμενη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, θα μπορούσε να γίνει σε κάθε γειτονιά της χώρας και η περιφορά του Επιταφίου. Και όταν έχεις απαγορεύσει να γίνει κάτι αντίστοιχο με τον Επιτάφιο δεν μπορείς να βγαίνεις στους δρόμους να χειροκροτήσεις μια περιφερόμενη συναυλία, για να… εισπράξεις κι εσύ κάτι από το… χειροκρότημα. Δεν αντέχει το σχοινί κ. Πρωθυπουργέ, για να παραφράσουμε λίγο την αοιδό που με θέρμη χειροκροτούσατε…  
Ο Ελληνισμός είναι ταυτισμένος με την Ορθοδοξία. Και αυτό αν δεν το γνωρίζει, ιστορικά, ο κ. Πρωθυπουργός, κάποιος από το Υπουργικό του Συμβούλιο πρέπει να του το καταστήσει σαφές.
Θα μου πείτε ότι κανονικά αυτό είναι δουλειά της αρμοδίας υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ναι. Αυτό θα έπρεπε να γίνει κανονικά. Μόνο που η κ. Κεραμέως με τις πράξεις της δείχνει ότι είναι μόνο υπουργός Παιδείας. Από θρησκεία και μάλιστα από Ορθοδοξία δεν σκαμπάζει… Αυτό όμως θα έχει επιπτώσεις και στην ίδια αλλά δυστυχώς και στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό. Γιατί ο κ. Τσίπρας είχε τουλάχιστον το θάρρος να δηλώνει άθεος. Και από έναν άθεο όλα τα περιμέναμε. Από τον ηγέτη όμως της Κεντροδεξιάς παράταξης περιμέναμε να γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω για το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Ελπίζουμε το λάθος του ο κ. Μητσοτάκης να το διορθώσει στον ανασχηματισμό και να αναθέσει τα της θρησκείας σε κάποιον που τουλάχιστον δεν ντρέπεται να δηλώσει ότι είναι χριστιανός ορθόδοξος.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με την ουσία του σχολίου. Επίτρεψέ μου, όμως, να διαφωνώ με την ... αφορμή του. Η περιφορά του Επιταφίου θα είχε, ευτυχώς, πολύ περισσότερο κόσμο και σε χιλιάδες σημεία σε όλη τη χώρα. Και, μάλλον, συνέπειες στην υγεία και θα παρείχε "δικαιώματα" στους αστέρες που τους πείραζαν οι Τρείς Ιεράρχες κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.