Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πως αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τους χειρισμούς της Κυβέρνησης;- Τι λένε δύο δημοσκοπήσεις

Την Πέμπτη δημοσιοποιήθηκαν δυο δημοσκοπήσεις. Η μία είναι της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και η άλλη της Alco που έγινε για λογαριασμό του Open. Και στις δυο δημοσκοπήσεις οι Έλληνες στην συντριπτική πλειονότητά τους επικρατούν τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα:
 
Σύμφωνα με την Pulse:
 
-Το 82% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά την Κυβέρνηση Ανάμεσά τους το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.

-Το 67% κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ανάμεσά τους και το 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 77% του ΚΙΝΑΛ.
-Το 86% αξιολογεί σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. 
-Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό αποδοχής στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πτώση 4 μονάδων και περιορίζεται στο 22%.
-Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. διευρύνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες, καθώς  συγκεντρώνει 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ 22%.
 
Σύμφωνα με την Alco:
 
-Tο 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα.
-Ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.
-Το 80%, (8 στους 10) δηλώνουν πολύ ως αρκετά ικανοποιημένοι  για τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού στο θέμα της πανδημίας
Το 92% θεωρεί αρκετά-πολύ επιβεβλημένο τον περιορισμό της κυκλοφορίας, ενώ το 83% είναι έτοιμο να αποδεχθεί εάν χρειαστεί επέκταση του μέτρου.
-7 στους 10 βαθμολογούν με «λίαν καλώς» την αντίδραση του Κράτους
-Το 44% πιστεύει ότι είναι καλύτερη η εικόνα του για το Ε.Σ.Υ. σε σχέση με αυτήν που είχε πριν την πανδημία του κορονοϊού.
 
«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι Έλληνες πιστεύουν ότι τα προληπτικά μέτρα που έχουν έγκαιρα παρθεί από την Κυβέρνηση κινούνται στην σωστή κατεύθυνση. Και εξηγούν τη συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων με τα αυστηρά, αλλά απαραίτητα, αυτά μέτρα. Τους ευχαριστούμε και συνεχίζουμε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.