Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Αποχώρησε η ελληνική αντιπροσωπεία στα εγκαίνια του TANAP μετά τις νέες αιχμές Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ποιος είναι ο Δημ. Οικονόμου που αποχώρησε

Image result for δημ΄τηρης οικονόμου υφυπουργός
Ο Υφυπουργός κ. Δημήτρης Οικονόμου
Ανυποχώρητος συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος άφησε αιχμές για την Ελλάδα ότι απειλεί τη Λιβύη μετά τη συμφωνία που συνήψε με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι στο θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου κάποιοι αντί για δίκαιο διαμοιρασμό προσπαθούν να υποδαυλίσουν την ένταση,
τονίζοντας ότι δε πρόκειται να αποσύρει τα γεωτρύπανα της Τουρκίας.
«Ενώ υπάρχει η δυνατότητα του δίκαιου διαμοιρασμού, χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα και πολιτικούς εκβιασμούς.
»Όμως κανένας και καμιά χώρα δεν είναι υπεράνω νόμου. Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό ότι με τετελεσμένα δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα. Με τη λογική «το έκανα και τελείωσε» δεν μπορεί κανείς να φτάσει πουθενά. Δείχνοντας τα δόντια, καμιά χώρα δεν μπορεί να κάνει την άλλη να εγκαταλείψει τα δικαιώματά της.
»Μάλιστα η Τουρκία σε ένα τέτοιο ξεπεσμό δεν θα υποκύψει. Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει την παραβίαση ούτε του δικού της δικαίου, ούτε και των συμφερόντων των Τ/κ», ανέφερε.
«Πιστεύω ότι οι δραστηριότητες των πλοίων μας σύντομα θα καρποφορήσουν», επέμενε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε, εξάλλου, ότι «τώρα κάναμε συμφωνία με τη Λιβύη και άρχισαν να απειλούν τη Λιβύη».
Πρόσθεσε ότι πως όταν περάσει η συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση θα μπουν σε εφαρμογή και τα άλλα σκέλη της.
«Η συμφωνία που έχουμε κάνει με τη Λιβύη δεν θα φέρει σύγκρουση και αίμα αλλά ειρήνη», ανέφερε. Τονίζοντας ότι «Από τις γεωτρήσεις μας θα προκύψει ευημερία και όχι σύγκρουση και αίμα», προσθέτοντας ότι κάνει ειλικρινή έκκληση προς σε όλες τις πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Ελάτε να μετατρέψουμε την ενέργεια σε επίπεδο συνεργασίας αντί σε μέσο σύγκρουσης. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της διπλωματίας ας μην μπλεχτούμε σε δρόμους που θα οδηγήσουν την περιοχή να πληρώσει νέα τιμήματα», ανέφερε.
Αντιδρώντας στις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του, η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, αποχώρησε από την τελετή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου που αποχώρησε, κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του αγωγού TANAP , σε ένδειξη διαμαρτυρίας αντιδρώντας στις προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν, είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  και είναι ένας από τους 18 εξωκοινοβουλευτικούς υφυπουργούς που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Χωροταξικού και Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Εχει διατελέσει συνεργάτης του Centre de Recherche d’ Urbanisme (Παρίσι), Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε επιτροπές του ΟΗΕ (Committee on Housing, Building and Planning).
Έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό ερευνών και μελετών στα πεδία του πολεοδομικού, χωροταξικού, περιβαλλοντικού και αναπτυξιακού προγραμματισμού και σχεδιασμού, και έχει συγγράψει πέντε βιβλία και μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων δημοσιευμένων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.
Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση των συστημάτων χωρικού σχεδιασμού στο διεθνή χώρο, τις ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις (αστική αναγέννηση), και τις διαδικασίες χωροθέτησης μεγάλων επενδύσεων και παρεμβάσεων.
Σημειώνεται ότι υπήρξε και σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.