Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη πήγε να δει ο 90χρονος αδελφός του Αχιλλέας

Image result for αχιλλέας καραμανλήςΤη συγκατάθεσή του στο νέο άγαλμα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή που θα στηθεί στην πλατεία Διοικητηρίου της Ξάνθης και θα αποκαλυφθεί εντός των επομένων ημερών έδωσε όπως μαθαίνουμε ο 90χρονος αδελφός του Αχιλλέας ο οποίος μετέβη επί τούτου στην περιοχή. Εξέτασε με προσοχή το άγαλμα που βρίσκεται πλέον στην τελική του μορφή, ενώ πήγε και στον περιβάλλοντα χώρο που θα στηθεί.

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα προγραμματίζονται για την Κυριακή που μας έρχεται. Και
το παρών αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.


Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα είχαν προκληθεί αντιδράσεις στην Ξάνθη από την είδηση πως άγνωστοι βανδάλισαν το υπό κατασκευή άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο κέντρο της πόλης.
Οι εικόνες από την Ξάνθη είχαν κάνει τον γύρο του ίντερνετ και προκαλούσαν οργή. Οι δράστες επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στη βάση του ανδριάντα που θα τοποθετηθεί, όπως είπαμε, στην πλατεία Διοικητηρίου, στο πάρκο μπροστά από την έδρα της Π.Ε. Ξάνθης.
Τέλος να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται αντίστοιχοι βανδαλισμοί στην περιοχή καθώς κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί και με το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου… Αλλά και τα άλλα αγάλματα και μνημεία που βρίσκονται στην περιοχή καθώς και το Ρολόι της Κεντρικής Πλατείας, που ως γνωστόν έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.