Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη: Με 65% εκλέχθηκε πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Image result for ιγνατιος καϊτεζίδηςΜε 65% εκλέχθηκε πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ ο Δήμαρχος Πυλαίας –Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα για την ανάδειξη των νέων οργάνων, Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Στο νέο 25μελές του Δ.Σ της δεύτερης μεγαλύτερης ΠΕΔ της χώρας, η παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, «Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί», έλαβε 17 έδρες (12 Δήμαρχοι και 5 Δημοτικοί Σύμβουλοι) με 123 ψήφους
σε σύνολο 196 ψηφοδελτίων και ποσοστό 65%.
Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν τα εξής:
Η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Κεντρικής Μακεδονίας», με πολιτική αναφορά στο χώρο του Κινήματος Αλλαγής έλαβε 41 ψήφους (ποσοστό 20,9%), καταλαμβάνοντας πέντε έδρες, στις οποίες θα είναι τρεις δήμαρχοι και δύο δημοτικοί σύμβουλοι.
– Η παράταξη «Προοδευτική – Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», με πολιτική αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 23 ψήφους (ποσοστό 11,7%) και τρεις έδρες, όλοι τους δημοτικοί σύμβουλοι.
– Η «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ έλαβε 6 ψήφους (ποσοστό 3,06%) χωρίς να καταλάβει έδρα στο δ.σ.
Τέλος, ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Γιάννης Νασιούλας, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, έλαβε 1 ψήφο
«Η ενότητα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι δύο λέξεις που μας οδηγούν στο αύριο. Τους θέλουμε όλους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, δεν πρόκειται να οχυρωθώ στα υψηλά ποσοστά της νίκης, θα δουλέψω με όλους τους συναδέλφους» τόνισεο κ. Καϊτεζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.