Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Η απάντηση της ΝΔ στην «κινδυνολογία» Τσίπρα - Το μήνυμα Μητσοτάκη σε όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια


Η απάντηση της ΝΔ στην «κινδυνολογία» Τσίπρα - Το μήνυμα Μητσοτάκη σε όσους ράβουν υπουργικά κοστούμια

Πηγή: newpost.gr-Πώς ερμηνεύει η Πειραιώς την κόντρα που άνοιξε ο πρωθυπουργός με τις Βρυξέλλες 
Το πάγωμα του δεύτερου κύματος μετατάξεων στο Κοινοβούλιο, με απόφαση του Νίκου Βούτση, ήρθε αργά σύμφωνα με την Πειραιώς αφού προηγήθηκε η πολιτική και κοινωνική κατακραυγή για τα προεκλογικά ρουσφέτια της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε στην κίνηση αυτή, μετά από
επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο, λίγη ώρα νωρίτερα με δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν δίστασε να εκβιάσει για άλλη μια φορά το εκλογικό σώμα, με τα όσα είπε για τους συμβασιούχους.
Στη λογική του εκβιασμού, κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία για τη μη μείωση του αφορολόγητου, στην οποία προβλέπεται και η κατάργηση των αντιμέτρων για τη μεσαία τάξη. Πρόκειται για την κατάργηση της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ για το 2020, την κατάργηση της μείωσης του κατώτατου συντελεστή της φορολογικής κλίμακας από το 22% στο 20% και την κατάργηση της νέας ευνοϊκότερης κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης. «Αν είμαστε κυβέρνηση, θα υλοποιηθούν τα αντίμετρα», έλεγαν κυβερνητικές πηγές.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άνοιξε προεκλογικά, κόντρα με τις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να πει ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για την έκθεση - κόλαφο της Κομισιόν πάνω στο δήθεν «φιλολαϊκό» πακέτο παροχών που φεσώνει την οικονομία με άλλα 5,5 δισ. ευρώ, φταίει…ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν από την οδό Πειραιώς, απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν θα μπορεί να κάνει τίποτε την επόμενη μέρα, η Έκθεση της Κομισιόν, είναι μια φωτογραφία του «χθες».
Σύμφωνα με τον διευθυντή του κ. Μητσοτάκη, Στέλιο Πέτσα, που μίλησε στο δελτίο του Alpha, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «λέει τι θα συμβεί στη χώρα, αν παραμείνει στο τιμόνι ο κ. Τσίπρας». «Μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, έχει υπάρξει μια αύξηση των προσδοκιών που οδήγησε σε ένα ράλι και το χρηματιστήριο και την αγορά ομολόγων. Αυτό ερμηνεύεται ως μια ψήφος εμπιστοσύνης στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας ο οποίος συμμετείχε ως ανώτατο στέλεχος του ΓΛΚ, στις διαπραγματεύσεις του 2013-14, που επετεύχθη η μείωση του ΦΠΑ στο 13%.
Την ώρα, πάντως, που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου, παραδέχονταν πως χρησιμοποίησαν τις γνωριμίες τους στη Βουλή, για να βολέψουν τις θυγατέρες τους, η οδός Πειραιώς στέλνει το μήνυμα στα στελέχη της πως δεν υπάρχει χώρος για υπουργικά κοστούμια. «Υπάρχει στολή εργασίας για όλους. Αυτό είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κόσμος έχει κουραστεί από πρόβες, θέλει αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, όπου διευκρίνισε πως ακόμη και αυτοδυναμία να πετύχει, θα απευθύνει πρόσκληση για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις, προανήγγειλε πως θα αξιοποιήσει και στελεχιακό δυναμικό έξω από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ, «ώστε να σηματοδοτήσουμε στην πράξη, αυτό το οποίο εννοούμε, μια πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και κυρίως, αξιοκρατίας».
«Και όταν μιλάμε για πραγματική αξιοκρατία δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι  οι μόνοι που αξίζουν είναι αυτοί οι οποίοι προέρχονται μέσα από το δικό μας κόμμα» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έθεσε ως στόχο, «μία Ελλάδα, η οποία θα μπορεί να πατάει μόνη της στα πόδια της και να μη χρειάζεται ούτε υποδείξεις ούτε στήριξη από το εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.