Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Μεϊμαράκης διαψεύδει Ντόρα: Δεν συζητήσαμε ποτέ συγκυβέρνηση με Τσίπρα


Ευρωεκλογές 2019 - Μεϊμαράκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι το κεντρικό πολιτικό μήνυμα
Πηγή:IEFIMERIDA.GR
Πολύ έξυπνη κοινοβουλευτικά ήταν η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι το 2015 δεν συζητήθηκε ποτέ θέμα συγκυβέρνησης με τον Αλέξη
Τσίπρα, όπως δήλωσε πρόσφατα η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενος στην υβριστική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη σε βάρος του υποψηφίου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι «ο Πολάκης ήταν πάντα χυδαίος και το ξέραμε αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον αποπέμψει το πρωί ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του. Τώρα θα πάει στις εκλογές ταυτισμένος με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι έτσι «θα πάμε στις εκλογές με σύμβολο τη χυδαία επίθεση στα ΑμεΑ που έκανε ο κ. Πολάκης».

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η πρόταση μομφής που προανήγγειλε σε βάρος του Παύλου Πολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ήταν η πιο σωστή, έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» και σχολίασε:

«Αισθάνθηκα πολύ άσχημα όταν άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει χθες ότι ο Πολάκης είναι αψύς Σφακιανός. Εμείς οι Κρητικοί είμαστε πολιτισμένοι και εκτιμούμε τους συνομιλητές μας. Κανείς δεν ταυτίζεται με τον κ. Πολάκη».

 Οταν ρωτήθηκε για τα γεγονότα του 2015 και για το κατά πόσο υπήρξε θέμα συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η Ελλάδα. Δεν συζητήθηκε ποτέ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζητήθηκε μόνο η σύνθεση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία. Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και οι ξένοι ηγέτες, μου έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ τότε ήμουν ο πρόεδρος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε πώς θα συγκυβερνούσαμε αφού δεν συμφωνούσαμε σε τίποτα;».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολίασε και τα όσα έχουν ειπωθεί για τη δήλωσή του για το Νόμπελ Ειρήνης και την υποψηφιότητα Τσίπρα, σημειώνοντας ότι οι οπαδοί και οι φίλοι της ΝΔ πρέπει να διαβάζουν ολόκληρες τις δηλώσεις του και ότι ο ίδιος ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.