Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Η «άτυχη» στιγμή του Βαγγέλα και τα σενάρια συγκυβέρνησης



Μεϊμαράκης: Στο φως η συμφωνία που απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές

Δεν ξέρω τι μυαλά κουβαλάει πλέον ο καθένας και τι υπηρετεί, αλλά προσπαθώ δυο μέρες να κατανοήσω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούσε η περίφημη ρήση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι θα είναι τιμητικό για την Ελλάδα αν πάρει Νόμπελ Ειρήνης ο Τσίπρας με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών και μα την αλήθεια μόνο σε μια εξήγηση πάει το δικό μου «αρρωστημένο» δημοσιογραφικό μυαλό.
Κατ’ αρχήν να θυμίσουμε ότι ο κ. Τσίπρας προτάθηκε μαζί με τον Ζάεφ για
Νόμπελ Ειρήνης λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.
- Η ΝΔ, στην οποία ανήκει ο κ. Μεϊμαράκης την ψήφισε τη Συμφωνία; Όχι!
- Η ΝΔ στην οποία ανήκει ο κ. Μεϊμαράκης μήπως έχει χαρακτηρίσει τη Συμφωνία εθνικά επιζήμια και ήττα για τα συμφέροντα της χώρας; Ναι!
- Ο πρόεδρος της ΝΔ μόλις πριν από 10 μέρες δεν είναι εκείνος που κατήγγειλε και πάλι τον κ. Τσίπρα για συναλλαγή με τους ξένους, ότι, δηλαδή, αντάλλαξε τη μη περικοπή των συντάξεων με τη Συμφωνία; Ναι!
- Η ΝΔ, το κόμμα στο οποίο ανήκει ο κ. Μεϊμαράκης δεν κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι με τη συμφωνία διχάζει τους Έλληνες; Ναι!
- Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός στην εθνική επιτυχία του Βουκουρεστίου Κώστας Καραμανλής δεν είναι που κατήγγειλε κι αυτός –και με την ψήφο του και με δήλωσή του- τη Συμφωνία των Πρεσπών; Ναι!
- Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης δεν ψήφισε δύο φορές εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών; Ναι!
Μα τότε, πώς ο κ. Μεϊμαράκης και με ποια λογική θέλει να τιμήσουμε εκείνον που είναι υπεύθυνος για μια εθνική ήττα και δίχασε τον ελληνικό λαό; Τι υπηρετεί η δήλωσή του και τι μήνυμα –και σε ποιους – στέλνει ο κ. Μαϊμαράκης;
Μήπως, ότι αν δεν χρειαστεί μια συγκυβέρνηση μη ξεχνάτε είμαι κι εγώ εδώ; Αλλά συγκυβέρνηση με ποιους; Με εκείνους που ξεπούλησαν τη Μακεδονία αντί πινακίου φακής; Ε, όχι Βαγγέλη μου. Όχι!!!
Όσο και να σε αγαπάμε, όσο και να τιμούμε την προσφορά και την ιστορία σου στην παράταξη, αυτό δεν γίνεται αποδεκτό.
Το μόνο που μπορούμε να δεχθούμε ως εξήγηση είναι ότι σου ξέφυγε μια παρόλα την οποία τώρα εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και την κάνει πρωτοσέλιδο η ΑΥΓΗ. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση θέλαμε από τον Βαγγέλα, να βγει και να πει «εντάξει ρε παιδιά, μη βαράτε, ήταν μια άτυχη στιγμή». Αλλά ήταν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.