Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης: Θα κατατροπώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Βέμπερ θα στηρίξει τη μείωση των πλεονασμάτων


Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κατατροπώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Μ. Βέμπερ θα στηρίξει τη μείωση των πλεονασμάτων

Πηγή: liberal.gr- Του Γιάννη Τρουπή
Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε μία λιτή αλλά γεμάτη συμβολισμούς τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρώτο δραματικό εξάμηνο του 2015, όταν παρολίγο η Ελλάδα να βρεθεί εκτός ΕΕ, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Σας καλωσορίζω σε αυτόν τον ιστορικό τόπο που διάλεξε ο Μάνφρεντ Βέμπερ για να ξεκινήσει επίσημα την εκστρατεία του. Η
Ευρώπη τιμά την Ελλάδα και η Ελλάδα τιμά την Ευρώπη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε την λέξη “αποδεχόμαστε την ευρωπαική μας μοίρα, διατηρώντας την εθνική μας ταυτότητα γιατί εμπιστεύομαστε την Ευρώπη και την Ελλάδα”. Είναι λόγια που θα επιβεβαιωθούν στις 26 Μαίου 2019, όταν οι Ελληνες θα κάνουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές την ΝΔ πρωταγωνίστρια και πάλι και το ΕΛΚ την πρώτη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη.
Εμείς στην ΝΔ είμαστε από τους πρώτους που πιστέψαμε στο ΕΛΚ. Οταν το εφιαλτικό 2015 καταφέραμε να κρατήσουμε τη χώρα στην Ευρώπη και πολεμήσαμε ενάντια στο λαικισμό. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να τους κατατροπώσουμε. Μία για πάντα. Θα χάσουν στην χώρα που κατάφεραν να κερδίσουν», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα επέμεινε στο ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει την μάχη ενάντια στο λαικισμό και τον εθνικισμό.
«Η απειλή του λαικισμού και του εθνικισμού σκιάζουν σήμερα την Ευρώπη και αν δεν τους αντιμετωπίσει μπορεί να γίνει μία φοβική ήπειρος. Η Ευρώπη θα πρέπει να αποδειχθεί σταθερή στις αρχές της Δημοκρατίας.
Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί στο όραμα των λαών για δίκαιη ανάπτυξη. Εμείς στην ΝΔ έχουμε μία σταθερή πυξίδα, θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Μία Ευρώπη που θα προτάξει την κοινωνική της συνοχή γιατί αυτό είναι το θεμέλιο της πολιτικής της ισχύς. Εμείς ως ΝΔ θα βρεθούμε δυνατοί και ενισχυμένοι στην επόμενη ευρωβουλή.
Οι προτεραιοτητές μας τέμνονται με εκείνες του ΕΛΚ. Προτεραιοτητά μας δε θα πάψει ποτέ να είναι η προστασία των συνόρων μας. Θα διεκδικήσουμε τους αναγκαίους πόρους αλλά με βάση τις ιδιαιτεροτητές μας” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης που μίλησε με θερμά λόγια για τον κ.Βέμπερ και επιτέθηκε μάλιστα στον πρωθυπουργό εξαιτίας του χαρακτηρισμού “ανθέλληνας” που χρησιμοποίησε για τον Βαυαρό πολιτικό.
“Είναι ένας ενδιαφέρον πολιτικός , θα είναι ο πρώτος πρόεδρος της επιτροπής που θα προέρχεται από το ευρωκοινοβούλιο. Είναι ένας φίλος της Ελλάδας και γιαυτό η ΝΔ στήριξε την υποψηφιοτητά του.
Μάνφρεντ είμαστε δίπλα σου και σε στηρίζουμε..
Τον τελευταίο καιρό λόγω των μεγάλων δυσκολιών του ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα και για τα ευρωπαικα. Είναι ντροπή ο κ.Τσίπρας να παρουσιάζει τον κ.Βέμπερ ως αντίπαλο της Ελλάδας γιατί βρέθηκε απέναντι στα παράλογα διλήμματα με τα παράλληλα νομίσματα. Αυτός είναι ο λόγος που έχει στοχοποιήσει τον Μάνφρεντ. Γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει τους θλιβερούς χειρισμούς του κ.Τσίπρα που παρολίγο να βγάλουν την χώρα από την Ευρώπη.
Οσα ψέματα και να πει ο κ. Τσίπρας η αλήθεια υπάρχει. Ο κ.Βέμπερ τάσσεται υπέρ της φύλαξης των συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης. Ο Μάνφρεντ θα στηρίξει το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και την προοπτική της μείωσης των δυσβάσταχτων πλεονασμάτων, στα οποία μας δέσμευσε ο κ.Τσίπρας.
Οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να βρεθεί ένας σύμμαχος της Ελλάδας στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης, ένας προσωπικός μου φίλος”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Ειδικές αναφορές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην σύνθεση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου, όπου μάλιστα αναφέρθηκε έμμεσα και στην επίθεση Πολάκη εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου.
«Σε αυτές τις εκλογές θέλουμε να ενισχυθεί η ευρωομάδα μας. Είναι σημαντικό την επόμενη μέρα να δυναμώσει ο ρόλος της ΝΔ εντός του ΕΛΚ. Διαθέτουμε ένα πανάξιο ψηφοδέλτιο. Πλάι πλάι βρίσκονται έμπειρα στελέχη με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μειμαράκη αλλά και πολλοί άξιοι νέοι άνθρωποι με επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση που δε θα τους την στερήσει κανείς λασπολόγους του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Μητσοτάκης πάντως έδειξε να περιμένει νέα επιχείρηση βρώμικης προπαγάνδας από την κυβέρνηση εναντίον της ΝΔ.
«Σήμερα στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη συγκυρία που δίνει μία πρόσθετη διάσταση στις κάλπες τη 26ης Μαίου. Θα είναι οι πρώτες εκλογές μετά από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη ευκαιρία για να απαντήσουμε οι ίδιοι στα ψέματα, στους φόρους αλλά και στην ταπείνωση που ένιωσαν με το εθνικό σφάλμα των Πρεσπών. Οι Ελληνες θα απαντήσουν με δύο λέξεις “ως εδώ”».
Στο μήνα που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές η προπαγάνδα θα γίνει πιο έντονη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ακουστούν και άλλα ψέματα και θα αναβιώσει το αποτρόπαιο σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”.Εμεις δε θα τελειώσουμε κανέναν. Θα προχωρήσουμε με όλους τους Ελληνες” τόνισε .
Ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαικής Επιτροπής περιέγραψε το πλαίσιο του σχεδίου του για την Ευρώπη της επόμενης πενταετίας.
“Ενα σχέδιο που έχει τρεις πυλώνες:
- Ισχυρή Ευρώπη. Θέλουμε να προστατεύσουμε τα ευρωπαικά σύνορα. Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στην τρομοκρατία. Πρέπει να υπάρξει ένα ευρωπαικό FBI.
- ”Εξυπνη” Ευρώπη. Για παράδειγμα το 47% των Ευρωπαίων θα αντιμετωπίσει κάποια μορφή καρκίνου. Φανταστείτε ότι έχουμε ένα μαστερ πλαν κατά του καρκίνου. Η Ευρώπη θα είναι η πρώτη ήπειρος που θα δώσει την απάντηση στον καρκίνο. Μία από τις υποσχέσεις επίσης του ΕΛΚ ότι θα καταργήσουμε 1000 νόμους που αφορούν στη γραφειοκρατία.
Η απασχόληση και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι προτεραιότητα μας. Με νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Είμαστε το κόμμα που πιστεύει ότι το ελεύθερο εμπόριο δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε πάντα κατά του ελεύθερου εμπορίου. Στόχος μας η δημιουργία 5.000.000 νέων θέσεων εργασίας.
- ”Ευγενής” Ευρώπη. Θέλουμε η οικονομία μας να εγγυάται το 0 εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Εμείς ως ΕΛΚ υποσχόμαστε ότι με παγκόσμιες συμφωνίες θα προωθήσουμε την απαγόρευση πλαστικών μίας χρήσης σε όλο τον κόσμο.
Ειδικά για την κοινωνική πτυχή της Ευρώπης. Οι επόμενες δεκαετίες θα χαρακτηρίζονται από την ψηφιοποίηση. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε ότι η ΕΕ είναι μία ένωση που βασίζεται στην κοινωνική ανάπτυξη. Γιαυτό το ΕΛΚ θέλει να δηιουργήσει ένα ταμείο που θα υποστηρίζει αυτούς που θα χάνουν για να τους διασφαλίσει ένα πιο θετικό μέλλον. Ενα ταμείο που θα δώσει ένα κοινωνικό πρόσωπο στην Ευρώπη», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Ο κ.Βέμπερ έκανε ειδική αναφορά στην Τουρκία. “Εδώ στην Ελλάδα γίνεται πολύς λόγος για το τί θα γίνει με την Τουρκία. Υπάρχει συζήτηση για το πού τελειώνει η διεύρυνση. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ με την Τουρκία αλλά με τις εξελίξεις των δύο τριών ετών δεν νομίζω ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ” ξεκαθάρισε ο κ.Βέμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.