Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Στην Αθήνα ο Βέμπερ, τετ α τετ με Μητσοτάκη -Από το Ζάππειο η έναρξη της καμπάνιας του ΕΛΚ


Μητσοτάκης ΒέμπερΑπό το Ζάππειο Μέγαρο ξεκινά σήμερα η καμπάνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις κάλπες της 26ης Μαΐου, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ να επιλέγει την Αθήνα, έχοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλευρό του, για να μπει στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές.

Η επιλογή του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν δεν είναι καθόλου
τυχαία, καθώς η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά έχει ποντάρει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη συμβολίζει τη μάχη κατά του λαϊκισμού, ενώ η πρωτιά της γαλάζιας παράταξης, που προεξοφλούν στις Βρυξέλλες, ενισχύει τη δύναμη του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, σε μια στιγμή που οι πιέσεις είναι ισχυρές και αναμένεται να μειωθούν οι έδρες που θα καταλάβει.

Ταυτόχρονα οι προσωπικές σχέσεις Βέμπερ και Μητσοτάκη είναι εξαιρετικές. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν από την πρώτη στιγμή ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Βαυαρού πολιτικού για να ηγηθεί του ΕΛΚ, ενώ ο κ. Βέμπερ κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, ήταν και είναι ο πρώτος πολιτικός ο οποίος δημόσια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα.
Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι πέραν της καλής χημείας μεταξύ των δυο πολιτικών, είναι μια σχέση που βασίζεται και στον απόλυτο πολιτικό ρεαλισμό. Ο Βέμπερ στηρίζεται σε έναν αρχηγό κόμματος που εκφράζει τον πυρήνα της πολιτικής που θέλει να αντιπροσωπεύσει το ΕΛΚ, απέναντι στην ακροδεξιά, δηλαδή τη μάχη κατά του λαϊκισμού και ένα οικονομικό πρόγραμμα με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την άλλη, έχει ποντάρει σε ένα πρόσωπο που την επομένη των Ευρωεκλογών, ως πιθανότερος πρόεδρος της Κομισιόν, θα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και μπορεί να στηρίξει τα ελληνικά αιτήματα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ήταν αναμενόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίζει σκωπτικά τις κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα για τον «ανθέλληνα Βέμπερ». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha αναρωτήθηκε αν «Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο». Τόνισε επίσης ότι, «ο κ. Βέμπερ ήταν και είναι ο πρώτος πολιτικός ο οποίος δημόσια, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό σημαίνει χαμηλότεροι φόροι για όλους τους Έλληνες πολίτες. Απέναντι σε αυτή τη θέση, λοιπόν, και σε αυτή τη διεκδίκηση της Νέας Δημοκρατίας πώς τοποθετείται ο κ. Τσίπρας; Και γιατί είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ ο οποίος στηρίζει μια δίκαιη διεκδίκηση, πιστεύω, που εκφράζει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού;»

Πριν την εκδήλωση στο Ζάππειο οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν, συνοδεία Ελλήνων και ξένων δηµοσιογράφων, τη Νεµέα και ύστερα από µια σύντοµη περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο αναμένεται να μεταβούν σε οινοποιείο της περιοχής. Ακολούθως, Μάνφρεντ Βέµπερ και Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.