Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Οι φοιτητές γυρνούν οριστικά την πλάτη στον κ. Τσίπρα

Πηγή: Liberal.gr- Του Κώστα Δέρβου*
Η πρώτη εκλογική νίκη της χρονιάς είναι γεγονός. Την πέτυχαν χθες οι φοιτητές. Δεκάδες χιλιάδες νέοι προσήλθαν στις κάλπες των σχολών τους, αναδεικνύοντας για ακόμα ένα χρόνο τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αυτοδύναμη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Η νεολαία έδειξε το δρόμο. Σήμανε την αρχή για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στην
Ελλάδα τους προσεχείς μήνες.
Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι φοιτητές με την ψήφο τους στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, φανερώνει ότι ενστερνίζονται τις απόψεις της και την καθιστούν μοναδική αξιόπιστη δύναμη στους φοιτητικούς συλλόγους.

Το αίτημα για ένα σύγχρονο και ανοιχτό πανεπιστήμιο, απαγκιστρωμένο από ιδεοληψίες και αποκομμένο από παραβατικές μειοψηφίες, έχει τεράστια απήχηση στο φοιτητικό κόσμο.
Οι νέοι θέλουν και, πλέον, διεκδικούν να φοιτούν σε ιδρύματα εξελιγμένα. Σε πανεπιστήμια διαπνεόμενα από φιλελεύθερες ιδέες. Σε σχολές εναρμονισμένες με πρότυπα δυτικών κρατών, τα οποία θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας και το επαγγελματικό τους μέλλον. Επιζητούν την ορθή λειτουργία των θεσμών. Πιστεύουν και θέλουν την αξιολόγηση και εν γένει τη βέλτιστη λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, προκειμένου να αποκομίζουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εφόδια.
Η χθεσινή μεγάλη νίκη δείχνει, όμως, και κάτι ακόμη με πολύ μεγάλη πολιτική βαρύτητα. Η νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδεικνύει με τον πιο διακριτό τρόπο την απέχθεια της νέας γενιάς απέναντι στην κυβερνητική πολιτική όσον αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Μια απλή σφυγμομέτρηση στο φοιτητικό κοινό αρκεί για να διαπιστώσει κανείς την αποστροφή τους για τις ποικίλες ιδέες του κ. Γαβρόγλου και την αέναη προσπάθεια του να υποβαθμίσει το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Η αριστερά, προσκολλημένη στις ιδεολογικές τις ηδονοβλεψίες, μόνο οπισθοδρόμηση μπορεί να φέρει στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Πιστή σε αναχρονιστικούς θεσμούς όπως το Πανεπιστημιακό άσυλο και ηίδρυση σχολών χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και δίχως να ζυγίζει την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας.
Το μήνυμα που δόθηκε χθες μέσα από τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είναι σαφές. Οι νέοι δείχνουν την πόρτα της εξόδου για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η νεολαία μας θέλει ίσες ευκαιρίες και ένα υγιές περιβάλλον φοίτησης για να ξεκινήσει να χτίζει το μέλλον που της αξίζει.

Και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ευρισκόμενοι αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να τους το παράσχουν.
Στον αντίποδα, η ελπίδα βρίσκεται στην επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Μιας αποφασισμένης, ικανής και τολμηρής κυβέρνησης που θα προτάξει το εθνικό συμφέρον και θα εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό μέλλον για τους νέους της πατρίδας μας.
*Ο Κώστας Δέρβος είναι Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.