Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Μητσοτάκης στον Alpha: Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς. Τον καλύπτει ο Τσίπρας;



Μητσοτάκης στον Alpha:  Υποτίμησα την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα
Για τις ευρωεκλογές, τις εθνικές εκλογές, το σκάνδαλο Novartis αλλά και την κυβέρνηση μίλησε με συνέντευξη του στον Alpha ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην συνέντευξη Μαρινάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά
καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμία αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης, από την πλευρά του κ. Παππά; Αν αυτά είχαν ειπωθεί για μένα θα είχαν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη».

«Εγώ έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Δεν έχω καμία κοινωνική, δεν έχω φιλική επαφή. Ούτε τακτικά τον βλέπω. Εγώ δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω κάποια γραμμάτια την επόμενη ημέρα. Ξέρουμε ότι πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται κάποιος Παππάς. Όχι ρασοφόρος. Τον καλύπτει ο κ. Τσίπρας ή όχι;»
 
«Ο κ. Τσίπρας κρίνει από τις παρεμβάσεις που ο ίδιος έκανε στη Δικαιοσύνη. Έχω νέα για τον κ. Τσίπρα. Εγώ δεν δουλεύω έτσι. Η ΝΔ θα κάνει ανεξάρτητα τη δουλειά της και θα κρίνει τον κάθε Μαρινάκη. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη τελειώνουν εφόσον ο κόσμος μας εμπιστευτεί» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, τόνισε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Novartis αλλά δεν αφορούσε το κάδρο των πολιτικών προσώπων έτσι όπως στήθηκε από τον κ. Τσίπρα».
 
Μάλιστα εξήγησε ότι οι υπουργοί του κρύβονται πίσω από τον άρθρο 86 προκειμένου να αποφύγουν την άρση της ασυλίας τους. «Ο κ. Τσίπρας έρχεται και κατηγορεί την ΝΔ που δεν άλλαξε το άρθρο 86. Οι υπουργοί του, ο κ. Πολάκης, ο κ. Καμμένος, κρύβονται πίσω από το άρθρο 86. Δείτε το βαθμό της υποκρισίας. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο πια» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: «Το ερώτημα είναι με τι απολογισμό φτάνει στο τέλος η κυβέρνηση. Εξέπληξε και κάποιους με την αγάπη της για την καρέκλα. Υποτίμησα την αγάπη του κ. Τσίπρα για την καρέκλα».

Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την σκληρή κριτική που ασκεί στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ.  «Είναι ανθέλληνας ο κ. Βέμπερ και φιλέλληνας ο κ. Μαδούρο. Αυτό μας λέει η κυβέρνηση. Το να έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός και να χαρακτηρίζει μια ευρωπαϊκή προσωπικότητα ως ανθέλληνα πάει πολύ. Ο κ. Βέμπερ έχει συνταχθεί με το χρόνιο αίτημα της ΝΔ να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο κ. Τσίπρας ποια θέση παίρνει σε αυτό;» αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα. «Το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι μια ισχυρή κεντροδεξιά» δήλωσε o Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ο κ. Τσίπρας».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν τολμάει να κάνει εθνικές εκλογές γιατί μεγάλος νικητής θα είναι η ΝΔ. «Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες θα ψηφίσουν μετά από τέσσερα χρόνια. Μέσα από αυτή την ευρωκάλπη θα βγουν και πολιτικά μηνύματα. Στο χέρι τους τελικά είναι από αυτή την ευρωκάλπη να βγουν και συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ, ο μεγάλος ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εθνικές εκλογές. Θα χάσει απλά σε δύο δόσεις», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τις δημοσκοπήσεις ανάφερε ότι «τις βλέπω με ενδιαφέρον αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια φωτογραφία της στιγμής. Αυτό που δεν είναι φωτογραφία της στιγμής είναι η ολοένα αυξανομένη απαίτηση του κόσμου για μια πολιτική αλλαγή. Το βράδυ των εκλογών θα ξέρετε και εσείς, και εμείς και ο λαός ποιος είναι ο νικητής. Καθαρή νίκη. Είναι πολύ σημαντικές και οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές για να μείνει κάποιος σπίτι του. Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να είναι ξεκάθαρη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκάθαρα επιδοκιμασία στη ΝΔ. Το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ έχει αδειάσει οριστικά και αμετάκλητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.