Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Τα 5 μεγάλα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα και η μία και μοναδική αλήθεια που είπε!!!

Οι πολίτες έρχονται δυστυχώς αντιμέτωποι κάθε μέρα με τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης Τσίπρα. Όσο για τα ψέματα, αυτά είναι πλέον τόσο εξόφθαλμα που αποδεικνύουν εκτός των άλλων ότι στην Κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι ουδείς πλέον τους πιστεύει. Αλλά ας δώσουμε και μερικά παραδείγματα για τα τελευταία ψέματα
του κ. Τσίπρα:
 
  • Είπε ψέματα για την οικονομική ανάπτυξη υποστηρίζοντας ότι είναι μεγαλύτερη από όλες τις προβλέψεις. Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι προϋπολογισμοί του έχουν πέσει έξω. Εκτός από τα δύο πρώτα χρόνια το 2015 και το 2016 που βύθισε τη χώρα στην ύφεση,  το μέγεθος αυτής της αποτυχίας φαίνεται και στη συνέχεια. Το 2017 ο ίδιος κ. Τσίπρας προέβλεπε στον προϋπολογισμό ανάπτυξη 2,7% και τελικά πέτυχε 1,5%. Το 2018 είχε προβλέψει ανάπτυξη 2,5% και τελικά πέτυχε 1,9%.
 
  • Είπε ψέματα και για τις παροχές που δήθεν μοιράζει. Στα 4 χρόνια που κυβερνά, έχει επιβάλει 10 δισ. μέτρα, περικοπές και φόρους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι έμμεσοι φόροι, που είναι και οι πιο άδικοι. Πόσα έχει επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες; 1 δισ. Πήρε 10, επέστρεψε 1.
 
  • Είπε ψέματα για τη δήθεν ανάκαμψη της μεσαίας τάξης, που βιώνει καθημερινά όλες τις συνέπειες των πολιτικών του. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι τα χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αυξηθεί κατά 65% από το 2014. Το συνολικό ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει τα 223 δισ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν γίνει 1,2 εκατομμύρια κατασχέσεις.
 
  • Είχε το θράσος, επίσης, ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για επενδύσεις, απαριθμώντας μάλιστα πολλές από αυτές που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση, είχε πολεμήσει και λόγω της δικής του πολιτικής καθυστέρησαν για χρόνια ή είναι ακόμα στον αέρα. Μίλησε για την Cosco, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το Ελληνικό. Όλες αυτές ή έχουν κολλήσει ή υλοποιήθηκαν με καθυστέρηση και με χειρότερους όρους για το ελληνικό δημόσιο.
 
  • Eίπε ψέματα και για το σκάνδαλο Πετσίτη-Παππά. Ενώ κλήθηκε να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον κ. Παππά, έκανε πώς δεν άκουσε. Εμείς, λοιπόν, ρωτάμε ξανά τον κ. Τσίπρα: Σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα χρήματα που έπαιρνε ο κ. Πετσίτης, ο οποίος  μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Και γιατί στη συνέντευξή του απέφυγε ακόμη και να πει το όνομα του υπουργού και φίλου του;
Η μεγάλη αλήθεια του κ. Τσίπρα

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είπε και μια αλήθεια ο κ. Τσίπρας. Μας αποκάλυψε ότι είναι «διάτρητος». «Είμαστε ανοιχτοί και διάτρητοι», είπε. Σε αυτό, εμείς δεν θα τον αμφισβητήσουμε. Διάτρητα είναι όλα τα επιχειρήματά του. Διάτρητα είναι όλα αυτά που υποστηρίζει τόσο τα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, όσο και στα χρόνια που είναι  στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.