Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Θεοδωρικάκος: Το διακύβευμα της 26ης Μαΐου και οι εθνικές εκλογές

«Στις πρώτες εκλογές ύστερα από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες θα στείλουν ένα πανίσχυρο μήνυμα: "Ως εδώ!". Ψηφίζοντας με δύναμη ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβάλουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος για να προχωρήσει μπροστά!», δηλώνει αποκλειστικά στο newpost.gr, ο Συντονιστής της Στρατηγικής και της Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκαλύπτοντας το
προεκλογικό μήνυμα που θα στείλει η οδός Πειραιώς.
Ένα τέτοιο αποτέλεσμα το βράδυ της 26ης Μαΐου, στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν, ότι θα αναγκάσει τον κ. Τσίπρα, «να συρθεί σε εθνικές κάλπες», αν δεν τις έχει ήδη προκηρύξει μέχρι τότε. «Οι Έλληνες έχουν αποφασίσει να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν, τα ψέματα, τους βαρύτατους φόρους, την προσβολή της Συμφωνίας των Πρεσπών, την εξοργιστική ανικανότητα και αποτυχία παντού. Αν δεν έχουν γίνει εθνικές εκλογές ως τότε, οι κάλπες στις 26 Μαΐου, θα ανοίξουν το δρόμο για μια καλύτερη ζωή που αξίζουν οι Έλληνες», προσθέτει ο κ. Θεοδωρικάκος.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και στην αποδόμηση της κριτικής, την οποία χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου για να χτυπήσει τον ίδιο και τη ΝΔ. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα παράλληλο debate με τον πρωθυπουργό, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε σημείο προς σημείο, προσωπικά στον κ. Τσίπρα. Τα σημεία αυτά, είναι τα εξής:
1. Μαξίμου: «Η ΝΔ ταυτίζεται με την ακροδεξιά»
Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε για μια τετραετία με τον κ. Καμμένο, έσυρε το 2014 τη χώρα σε εκλογές μαζί με τη Χρυσή Αυγή και δεν μπόρεσε να διασφαλίσει εδώ και 4 χρόνια, ότι θα ολοκληρωθεί η δίκη της. Ο πρωθυπουργός είναι ένας αριστερός Όρμπαν του Νότου, λαϊκιστής και αυταρχικός – Η ΝΔ κατήγγειλε τον Όρμπαν στο ΕΛΚ, δεν θα επιτρέψει να συμβούν τα ίδια και στην Ελλάδα.
2. Μαξίμου: «Ο Τσίπρας είναι με τους αδύναμους, ο Μητσοτάκης με τις ελίτ»
Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας. Η ΝΔ έχει προγραμματίσει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σε 800.000 πολίτες και θέλει να συνδέσει τους κατώτατους μισθούς με την ανάπτυξη της χώρας.
3. Μαξίμου: «Ο Μητσοτάκης είναι με τη διαπλοκή»
Μητσοτάκης: Η ΝΔ προτείνει για υποψήφιο ευρωβουλευτή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Πέτρο Κόκκαλη. Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ως εμβληματική μορφή στο ευρωψηφοδέλτιο τον Μανώλη Γλέζο και σήμερα το όνομα που ταυτίζεται με τη διαπλοκή.
4. Μαξίμου: «Ο Τσίπρας είναι ευρωπαίος πολιτικός σε αντίθεση με τη ΝΔ»
Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας είναι φίλος του Μαδούρο, του οποίου τα αεροπλάνα προσγειώνονται στην Αθήνα και κατηγορεί τη ΝΔ που πριν 40 χρόνια έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και πριν 4 την κράτησε στην Ευρώπη.
5. Μαξίμου: «Ο Μητσοτάκης είναι φίλος του Βέμπερ»
Μητσοτάκης: Ο επόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν θα προέρχεται πιθανότατα από το ΕΛΚ. Ποιος θα είναι σε καλύτερη θέση την επόμενη μέρα, για να διεκδικήσει περισσότερα για την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ;
6. Μαξίμου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ηθικό πλεονέκτημα»
Μητσοτάκης: Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ανέκδοτο με την κ. Λοΐζου, πνίγηκε στη Μάνδρα, κάηκε στο Μάτι και εξανεμίστηκε στη Μόρια.
Εντύπωση προκάλεσε ωστόσο, ακόμη μια αποστροφή της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, που όπως φαίνεται είχε συγκεκριμένους αποδέκτες: «Από την πρώτη στιγμή που εκλέχτηκα, κάποιοι φαντάζονταν τη ΝΔ ως φιλοΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, που θα αντιπολιτευόταν χαλαρά και που και που θα έβαζε και λίγο πλάτη στην κυβέρνηση. Λυπάμαι που δεν τους έκανα τη χάρη. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι θα κλονίσουν τη συνοχή μας με στήριξη σε γραφικά μορφώματα, που εκφράζουν μόνο, το επαναλαμβάνω μόνο προσωπικές φιλοδοξίες, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ματαιοπονούν, λοιπόν, όσοι τα σχεδιάζουν όλα αυτά στα υπόγεια του Μαξίμου» τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.