Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

H πρώτη δημοσκόπηση μετά το «διαζύγιο» Τσίπρα - Καμμένου - Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

 Διαφορά 15 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, άνοιγμα της δημοσκοπικής ψαλίδας και απώλειες για τα δύο πρώην συμμαχικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δείχνει η δημοσκόπηση της Οpinion Poll που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού.
Συγκεκριμένα, όπως καταγράφει η έρευνα της Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 10
Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 14 του μηνός, και την οποία δημοσιεύει το protothema.gr, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξήθηκε κατά 1% σκαρφαλώνοντας στο 15%, με αναγωγή επί των εγκύρων.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν πλέον εικόνα διάλυσης των ΑΝΕΛ καθώς το ποσοστό τους κατακρημνίζεται στο 0,4%, κάτω από κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας (1,5%), η Ελληνική Λύση (2,2%), το ΛΑΟΣ (1,3%).
 
 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός περίπου κατά 11 μονάδες




Χωρίς αναγωγή:


Σημαντικό επίσης εύρημα είναι η εικόνα διάλυσης των ΑΝΕΛ που φθάνουν μόλις το 0,4% και βλέπουν την... πλάτη της Πλεύσης Ελευθερίας (1,5%), της Ελληνικής Λύσης (2,2%), του ΛΑΟΣ (1,3%) κ.ά. Απώλειες καταγράφει και το Ποτάμι που αγγίζει το 0,6%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός περίπου κατά 11 μονάδες, ενώ στην παράσταση νίκης το 59.6% θεωρεί ότι θα νικήσει η ΝΔ, έναντι ενός 17.2% που πιστεύει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.