Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Σπυράκη για Καμμένο: «Η Κομανέτσι μπροστά του είναι μια στιγμή στην ιστορία»


Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη / Φωτογραφία: EUROKINISSI 

Την άμεση αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι δεν τελεί υπό παραίτηση, ούτε και είναι απερχόμενος υπουργός.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή και του Δημήτρη Οικονόμου, η κυρία Σπυράκη έκανε λόγο για νέα «κωλοτούμπα του κ. Καμμένου» σημειώνοντας ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ «αποδεικνύει ότι κάθε στιγμή μπορεί να υπάρχει άλλη κατάσταση στην κυβέρνηση. Χθες αποχαιρέτισε το στράτευμα, για να πει σήμερα ότι δεν είναι
υπουργός υπό παραίτηση» είπε στη συνέχεια και προέθεσε:
«Πρόκειται για άλλη μια θεαματική τούμπα του κ. Καμμένου στην Επιτροπή. Έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση αλαλούμ που βυθίζει τη χώρα σε συνεχή αβεβαιότητα. Μέχρι το απόγευμα μπορεί να έχει αλλάξει πάλι γνώμη ο κ. Καμμένος».
«Μπροστά στον Καμμένο η Κομανέτσι είναι μια στιγμή στην ιστορία»
Αναφερόμενη στο σενάριο ο κ. Καμμένος -εφόσον παραιτηθεί- να αντικατασταθεί από πρόσωπο του στρατεύματος, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση «να μην επιχειρήσει να εμπλέξει το στράτευμα σε τέτοια πορεία. Οταν μάλιστα πρόκειται για μια κυβέρνηση που παραπαίει. Δεν μπορεί να είναι μπαχαρικό στην πολιτική κουζίνα» σχολίασε συγκεκριμένα.
Ερωτηθείσα, στη συνέχεια, αν η ΝΔ συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Βουλής, απάντησε: «Δεν υπάρχει συνεδρίαση της Βουλής σε αυτό το κλίμα. Όταν χθες ο υπουργός Άμυνας αποχαιρετά, σήμερα φέρνει στη Βουλή υπόθεση 230 εκατ. ευρώ.  Ο κ. Καμμένος είναι σε διαρκή κυβίστηση, μπροστά του η Κομανέτσι είναι μια στιγμή στη ιστορία».
Η κ. Σπυράκη επισήμανε ότι η ΝΔ έχει σταθερή θέση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, εντός κι εκτός συνόρων και υογράμμισε ότι αυτό αποδείχθηκε από τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ. «Δεν κάνουμε αντιπολίτευση με χάπενιγκ. Η κ. Μέρκελ είπε ξεκάθαρα ότι δεν έχει δυνατότητα να πείσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει θέση στη συμφωνία των Πρεσπών», ενώ αναφερόμενη στο ραντεβού της κ. Μέρκελ με το κ. Μητσοτάκη τόνισε πως: «Είμαστε εταίροι και σύμμαχοι και ανήκουμε στην ίδια πολιτική οικογένεια με την κ. Μέρκελ. Είναι σαφές το μήνυμα ότι επί των ημερών μας, θα υπάρχει σοβαρό πολιτικό και επενδυτικό περιβάλλον για να έρθουν οι σύμμαχοι να επενδύσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.