Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Προϊόν συναλλαγής οι 151- Κυβέρνηση "κουρελού"


Κυρ. Μητσοτάκης: Κυβέρνηση «κουρελού», με έξι πρόθυμους στην τιμή μιας ψήφου

Για ψεύτικο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για κυβέρνηση κουρελού έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Βουλή, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης: «Ζούμε έναν τραγέλαφο, ανακοινώθηκε ένα ψεύτικο διαζύγιο, ενώ Τσίπρας - Καμμένος ενώ παραμένουν συνέταιροι στη νομή της
εξουσίας. Ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας τους οποίους δεν διαγράφει για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και ο κ. Τσίπρας κρατά στην κυβέρνηση δύο υπουργούς των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για φαρσοκωμωδία, πρόκειται για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν και αλλιώς συνεχίζουν, ενώ είναι πρόθυμοι τώρα να γίνουν δεκανίκια μίας κυβέρνησης που έχει γίνει κουρελού αφού κουρέλιασε την οικονομία. Κυβέρνηση κουρελού είναι ο νέος όρος που εξάγει ο κ. Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα».
Από τα σενάρια για κυβέρνηση ανοχής, τώρα σενάρια για κυβέρνηση συνενοχής
Ακολούθως χαρακτήρισε εικονική την έξοδο του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση. «Τι είδους έξοδος είναι αυτή όταν τέσσερις από τους επτά βουλευτές του στηρίζουν την κυβέρνηση;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Δεν χώρισαν αλλά συγχωνεύτηκαν, ο συνεταιρισμός παραμένει και προσπάθησε την τελευταία στιγμή να περάσει μία σκανδαλώδη τροπολογία. Ζούμε την τελευταία πράξη μίας κυβέρνηση που καταρρέει», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο πλειοψηφίες στην Βουλή: μία πλειοψηφία για να στηριχθεί η κυβέρνηση και μία για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Από τα σενάρια για μία κυβέρνηση ανοχής περάσαμε σε μία κυβέρνηση συνενοχής».
Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Όταν ο κ. Καμμένος μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση δεν το έκανε και σήμερα συνυπογράφει τη Συμφωνία, αφού εκχωρεί τους βουλευτές του στην κυβερνητική πλειοψηφία. Το δίδυμο Τσίπρας - Καμμένος δεν έχει καμία αναστολή για να υπηρετήσει τα ιδιοτελή κομματικά συμφέροντα. Κύριε Τσίπρα, μετατρέπετε την πολιτική ζωή του τόπου σε ένα απίστευτο παζάρι, νομιμοποιείτε την επικίνδυνη λογική ότι στην πολιτική όλα γίνονται... Η κυβέρνηση αύριο θα προκύψει από απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής ζωής και θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο για να τους αποκολλήσει από τις καρέκλες τους».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον ορισμό ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, του κ. Αποστολάκη: «Ποτέ καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για υπουργό 'Αμυνας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζοντας ότι το προηγούμενο αντίστοιχο περιστατικό ήταν αυτό του Γρ. Σπαντιδάκη, επί δικτατορίας δηλαδή, αναφορά που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης. «Για την πρώτη φορά αριστερά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Τους πολίτες ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα τους εξαγοράσετε, και ο λογαριασμός θα είναι βαρύς», προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. Απευθυνόμενος προς τον Νίκο Κοτζιά του είπε: «Εσείς γιατί διαμαρτύρεστε, εσείς φύγατε από την κυβέρνηση λόγω του κ. Καμμένου», ενώ όταν διαμαρτυρήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε προς τον πρωθυπουργό: «Τώρα μιλάει το νέο, να το χαίρεστε».
«Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα είναι προϊόν συναλλαγής, εφόσον η κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Ζητά σήμερα ο πρωθυπουργός από τη Βουλή να ανανεώσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Εμπιστοσύνη όμως σε τι και σε ποιόν; Θα βασίζετε σε μετρημένους βουλευτές που άλλαξαν θέση και σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο που θέλει να μείνει λίγο ακόμη για να διεκπεραιώσει ρουσφέτια».
Ακολούθως πρόσθεσε: «Προειδοποιώ για την κρίσιμη κατάσταση της οικονομίας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο από μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο... Οι διεθνείς οίκοι λένε το αυτονόητο ότι οι πρόωρες εκλογές θα ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο... Αντί να συζητούμε για το πώς θα ανακάμψει η οικονομία συζητάμε για ένα ψεύτικο διαζύγιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».
«Ναι» στην κυβέρνηση, ισοδυναμεί με «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών
Συνδέοντας την ψήφο εμπιστοσύνης με την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ψηφίζει "ναι" και στη Συμφωνία των Πρεσπών, που συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση και στηρίζει μία κυβέρνηση κουρελού δίχως λαική εντολή».
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα προκύψει θα είναι προϊόν συναλλαγής ανάμεσα σε Τσίπρα - Καμμένο και ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και στους πρόθυμους βουλευτές. Απευθυνόμενος προς τον κ. Δανέλλη που δήλωσε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διερωτήθηκε: «Τι άλλαξε μέσα σε μερικούς μήνες; Τον Ιούνιο ο κ. Δανέλλης καταψήφισε την κυβέρνηση ενώ τώρα την υπερψηφίζει. Τότε
size="3" face="Courier New"> δεν ξέρατε ότι καταψηφίζοντας την κυβέρνηση καταψηφίζατε και την Συμφωνία των Πρεσπών;».
Έκανε επίσης λόγο για βουλευτή που κατακεραύνωνε το λαϊκισμό ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και σήμερα υπερψηφίζει την κυβέρνηση ενώ συνεχίζοντας ρώτησε: «Πού είναι η κ. Παπακώστα, θα έλθει στα μουλωχτά να ψηφίσει; Είμαι περίεργος εάν θα την αναβαθμίσετε κ. Τσίπρα. Ο δρόμος που έχετε διαλέξει είναι κατηφορικός και αδιέξοδος και τα αξιώματα είναι πρόσκαιρα. Οι πολίτες δεν εξαγοράζονται. Αν αύριο δεν έχετε τους 151, τότε θα πρέπει να οδηγήσετε την χώρα αμέσως σε εκλογές. Το να συνεχίσετε με κυβέρνηση ανοχής, ξεχάστε το, αυτά δεν συμβαίνουν σε ευνομούμενες δημοκρατίες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε: «Η χώρα χρειάζεται μία νέα κυβέρνηση. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν γίνει τοξικοί και πρέπει να ηττηθείτε κ. Τσίπρα για να αποδοκιμαστεί αυτό το πρότυπο».
Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός
Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε ξανά στον κ. Τσίπρα: «Από τότε που γίνατε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τα έχετε πει όλα. Από τα είπα-ξείπα συγκρατώ μία φράση στο τρίτο συνέδριο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους την δίνει ο λαός και την δίνει ανοικτά και καθαρά μέσα από εκλογές. Αν κάποιοι θέλουν ψήφο εμπιστοσύνης τότε ξέρουν και τον τρόπο. Εκλογές, εδώ η κάλπη, εδώ και το πήδημα. Συμφωνώ μαζί σας κ. Τσίπρα: εκλογές εδώ και τώρα, ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα».
Κάνοντας συνολικότερη κριτική στην κυβέρνηση είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Μιλάτε για καταπολέμηση της διαφθοράς ενώ υπηρετείτε συστήματα διαπλοκής που βρήκατε και δημιουργείτε νέα. Είσαστε ικανοί για τα πάντα, ενώ είσαστε ανίκανοι να κυβερνήσετε. Το Μάτι κάηκε, 100 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ το μόνο που κάνατε ήταν ότι στήνατε παραστάσεις στην τηλεόραση. Έχετε διαλύσει το κράτος που το βλέπετε μόνο σαν έναν μηχανισμό διευθετήσεων και τακτοποιήσεων. Συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα, το ψέμα της διακυβέρνησής σας αποδεικνύεται από το άθλιο σόου που στήσατε στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Στήσατε ένα άθλιο θέατρο και κοροϊδεύετε τους Θεσσαλονικιούς μες στα μούτρα τους. Απαξιώνετε τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, κατασκευάζετε διώξεις. Ο κ. Πολλάκης αναφέρθηκε επώνυμα σε δικαστές στο facebook και εσείς τον καλύψατε, γιατί Πολλάκης είναι Τσίπρας, είναι ο καθρέπτης του πρωθυπουργού. Αυτή η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι τα πάντα γίνονται, καταργούνται όλοι οι κανόνες».
Απαντώντας στην κατηγορία του πρωθυπουργού ότι συνέκρινε τον Σπαντιδάκη με τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αποστολάκη, είπε: «Σέβομαι τον κ. Αποστολάκη και λέω ότι έκανε λάθος που το δέχθηκε να αναλάβει υπουργός 'Αμυνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.