Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Δένδιας: Ακόμη κι αν ο Τσίπρας εξασφαλίσει τους 151, το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά


Ο Νίκος Δένδιας/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 

Η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, σε αυτές τις συγκυρίες, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό, τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
«Ακόμη και εάν εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας την ευκαιριακή στήριξη 151 βουλευτών, με ανεμομαζώματα και με ανεμοσκορπίσματα, αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να πάει μακριά. Το
μόνο αποτέλεσμα θα είναι μία ετοιμόρροπη κυβέρνηση, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Εκτιμώ ότι η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα σε αυτή τη συγκυρία είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Σε ερώτηση για τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων σχολίασε ότι «ο "γάμος" δεν ήταν "εξ έρωτος" αλλά είναι προφανές ότι αποτελούσε προϊόν "συνοικεσίου εκ συμφέροντος". Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι εύκολο να διακοπεί στην πράξη και πιστεύω ότι το "διαζύγιο", ακόμα και εάν οριστικά υπάρξει, θα είναι προσχηματικό. Η συμβίωση και τα όσα έπραξαν από κοινού, δεν τους επιτρέπει να χωρίσουν πραγματικά τους δρόμους τους. Δεν είναι τυχαίο ίσως ότι κάποια στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων μεταπήδησαν ουσιαστικά στο κόμμα του κυβερνητικού τους εταίρου, προτού καν τεθεί ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ ότι «δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της ΝΔ» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας είπε: «αν δεν υπήρχε η εντονότατη αντίδραση του κόμματός μας στο ζήτημα της "εθνότητας-ταυτότητας" ίσως να μην υπήρχε εφεξής καμία ελπίδα βελτίωσης της διατύπωσης των συγκεκριμένων σημείων από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι και σύμμαχοί μας».
Τέλος, ερωτηθείς για το αν η ΝΔ στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Με τον κ. Παυλόπουλο μας συνδέει μακρά γνωριμία και προσωπική φιλία...Την απόφαση , όμως, για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα τη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από διαβουλεύσεις που θα επιλέξει στον κατάλληλο χρόνο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.