Ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του Μητσοτάκη στη Βουλή
 Πηγή:newpost.gr- του Γιώργου Ευθυμίου 

Ένα από τα γαλάζια στελέχη που κέρδισαν τη μάχη της Πολιτικής Επιτροπής στις εκλογές που έγιναν κατά το 12ο Συνέδριο της ΝΔ, είναι και ο Μπάμπης Σιάτρας. 

Διαχρονικά δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, εκλέχθηκε στη δεύτερη θέση του κορυφαίου κομματικού οργάνου με 658 σταυρούς, μεταξύ 209 υποψηφίων.  

Η εκλογή του στην πρώτη τριάδα της γαλάζιας
Πολιτικής Επιτροπής δεν έγινε τυχαία, καθώς έχει κομβικό ρόλο στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλαμβάνοντας όλη την κοινοβουλευτική οργάνωση της ΝΔ.
Με το χαμηλό προφίλ που διατηρεί και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει χειρίζεται σε άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους υπαλλήλους στην Κ.Ο. στη Βουλή, τον τρόπο λειτουργίας των γαλάζιων βουλευτών, ώστε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ να δουλεύει «ρολόι» σε μια κρίσιμη πολιτικά περίοδο, με δύσκολες συζητήσεις και νομοσχέδια στη Βουλή και με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταθέτουν συνεχώς τροπολογίες. Για το λόγο αυτό, δεν έχει κερδίσει μόνο την εμπιστοσύνη του κ. Μητσοτάκη, αλλά και όλων των βουλευτών και των στελεχών της ΝΔ που συνεργάζονται μαζί του.