Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Μ. Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης επόμενος πρωθυπουργός, ο Τσίπρας είπε ψέμματα στους πολίτες


Μ. Βέμπερ: Ο Μητσοτάκης επόμενος πρωθυπουργός, ο Τσίπρας είπε ψέμματα στους πολίτες

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, στην πρώτη του συνέντευξη  σε ελληνικό τηλεοπτικό μέσο ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Αλέξη Τσίπρα, στον Αντώνη Σαμαρά αλλά και στις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα.
Ο κ. Βέμπερ που επιδιώκει να γίνει ο διάδοχος του Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ ξεκαθάρισε αρχικά την προτεραιότητά του
αναφορικά με την στρατηγική του ΕΛΚ στις ευρωεκλογές.
«Έχουμε μία καθαρή προσφορά προς τους πολίτες: Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι υπάρχει επόμενο βήμα για την Ευρώπη, για το οποίο να σας δώσω μερικά παραδείγματα για το ποιό θα πρέπει να είναι: Πρώτον, χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, πρέπει να επενδύσουμε στο μέλλον μας, είχαμε πολλές περικοπές αλλά τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις. Δεύτερον, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους Τούρκους εταίρους μας. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε στενές σχέσεις αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Πρέπει να αναπτύξουμε μία ειδική σχέση, αλλά όχι πλήρη ένταξη. Τρίτον, η ψηφιοποίηση είναι μία μεγάλη πρόκληση μπροστά μας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και δυνατοί, διαφορετικά οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι θα κρατούν το μεγαλύτερο κομμάτι εργασιών για εκείνους» τόνισε ο κ.Βέμπερ.
Ο υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε την ανάγκη επανεκκίνησης της Ελλάδας, μέσα από μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας.
«Η Ελλάδα υπέφερε πολύ τα τελευταία χρόνια γι’ αυτό και στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πολίτες θα πρέπει να σέβονται τα όσα έγιναν στη χώρα. Τώρα είναι η ώρα για ανάκαμψη. Το πρόγραμμα έχει τελειώσει, έχει κλείσει και το σημαντικό ερώτημα είναι αν γίνονται επενδύσεις στη χώρα. Επιστρέφουν στην Ελλάδα διεθνείς εταιρείες; Πρέπει να σας πω ότι με την σημερινή κυβέρνηση δεν υπάρχει αρκετή αξιοπιστία, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο τραπέζι για να γίνουν επενδύσεις. Εάν συγκρίνεις την Ελλάδα με την Πορτογαλία, μία χώρα του Νότου, μία χώρα που και εκείνη πέρασε από πρόγραμμα, οι επενδύσεις είναι πολύ καλύτερες από εκείνες της Ελλάδας. Αυτό έχει να κάνει πολύ με τις πολιτικές συνθήκες. Γι’ αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μία πολιτική επανεκκίνηση, μία νέα κυβέρνηση για να δώσει ώθηση», ξεκαθάρισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.
Ο κ. Βέμπερ μάλιστα ζήτησε από τους Έλληνες να ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα αρχή, όπως είπε, ενώ άφησε αιχμές για τον κ.Τσίπρα κυρίως για την στάση που κράτησε προεκλογικά.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει -και πιθανότατα θα γίνει- ο επόμενος Πρωθυπουργός. Θα ζητούσα από τους πολίτες να τον ψηφίσουν, γιατί χρειάζεται αυτή η νέα αρχή. Είναι ειλικρινής, δίκαιος με τους πολίτες, η ΝΔ ήταν πάντα ειλικρινής. Και ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πολύ ειλικρινής στην προεκλογική του εκστρατεία. Είπε την αλήθεια στους πολίτες, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ξεκάθαρη και ειλικρινής η πρόταση της ΝΔ  και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Κυριάκος είναι μέλος της δυνατής ομάδας μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΝΔ είναι μέρος της πιο ισχυρής πολιτικής οικογένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να έχει αποφασιστική ψήφο για την επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρέπει να υπάρξει μία περίοδος αισιοδοξίας και όχι περικοπών, πρέπει να υπάρξει ένα μέλλον προσανατολισμένο στις επενδύσεις και αυτό θέλουμε να πετύχουμε».
Σε απάντηση σχετικής ερώτησης  ο κ.Βέμπερ αναφέρθηκε και στα όσα θα πρέπει να περιμένουν οι Ελληνες από εκείνον εφόσον εκλεγεί επικεφαλής της Επιτροπής.
«Εάν γίνω πρόεδρος , θα είμαι γεφυροποιός. Θέλω να κρατήσω την Ευρώπη ενωμένη. Για μένα δεν υπάρχει νότος, βορράς, ανατολή ή δύση. Ή πλούσιες και φτωχές χώρες. Υπάρχουν μόνο Ευρωπαίοι πολίτες και όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Γι’ αυτό οι χώρες του βορρά όπως η Αυστρία, η Φινλανδία, η Γαλλία πρέπει να αναγνωρίζουν τις προκλήσεις του νότου. Όταν έχεις τόση υψηλή ανεργία, πρέπει να πείσεις τους Αυστριακούς ότι χρειάζεται να νοιαστούν για το νότο. Μπορούμε να κερδίσουμε μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί.  Βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα» επεσήμανε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.