Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Ντόρα: «Εχει δίκιο ο Κοτζιάς, ο Καμμένος λέει ό,τι του κατέβει»

Πρωτόγνωρη για τα πολιτικά χρονικά χαρακτηρίζει την εικόνα της κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Αυτήν την εικόνα υπουργικού Συμβουλίου δεν την έχω ξαναδεί. Αδικούμε τη λέξη τσίρκο όταν αναφερόμαστε σε αυτήν την εικόνα» σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη τα όσα συνέβησαν την συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό.
Η βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις διαρροές από την συνεδρίαση του
υπουργικού: «Να λέει ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Άμυνας ότι βλάπτει τη χώρα. Ο Κοτζιάς έχει δίκιο. Ο Καμμένος πάει στις ΗΠΑ και λέει ότι του κατέβει. Και σε τέτοια θέματα δεν λες ότι σου κατέβει. Όταν εκπροσωπείς τη χώρα μιλάς ως υπουργός Άμυνας και έχεις υποχρέωση να ακολουθείς μία πολιτική».
Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε: «Ο Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν. Το έχετε ξανακούσει αυτό από πρωθυπουργό να απευθύνεται στους υπουργούς του ότι δεν θα τον ρίξουν;».
Οπως τόνισε επίσης, «η κατάσταση του Καμμένου είναι θλιβερή που λέει ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση» και εξήγησε: «Πρακτικώς, πολιτικώς και ηθικώς, αν άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει η αρχή της δεδηλωμένης. Πιστεύω ότι ο Καμμένος θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα του. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει ότι δεν κατάλαβε και να προσπαθήσει να κυβερνήσει ως κυβέρνηση μειοψηφίας».
Ως προς την εξέλιξη για τη συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε:
«Ενα ενδεχόμενο είναι να περάσει ο Ζάεφ τις συνταγματικές αλλαγές, και από εκεί και πέρα να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, όπου εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οι 151 που θα την στηρίξουν. Υπάρχει και η περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία, οπότε ξαναρχίζουμε από την αρχή. Η ΝΔ θα ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση από την αρχή, αλλά με δυσκολότερους όρους».
Κατά την πρώην υπουργό Εξωτερικών «δύο είναι οι αποσταθεροποιητικοί παράγοντες. Καταρχάς είναι μία πολυεθνική χώρα. Εμείς είμαστε 87% Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι. Είμαστε μια ομοιογενής χώρα. Έπρεπε να μείνουμε έξω από τα ταυτοτικά θέματα».
Σημείωσε πάντως ότι «και εγώ θα ήθελα να δω, υπό προϋποθέσεις τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ. Και για την ίδια τη σταθερότητα της χώρας» και σχολίασε: «Μπήκαμε σε μία λάθος πολιτική διαπραγμάτευσης. Όταν άκουσα σαν πρόταση τη δημοκρατία του Ίλιντεν είπα ότι ο Κοτζιάς δεν έχει αίσθηση της Ιστορίας».
Αναφερόμενη στο Βουκουρέστι τόνισε: «Ηταν η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να τα παίξουμε όλα και να πούμε ότι αν δεν δεχθούν το όνομα να μην μπουν στο ΝΑΤΟ. Δεν υπήρχε θέμα να κάνουμε εκεί διαπραγμάτευση. Η αδιαλλαξία του Γκρουέφσκι δεν επέτρεπε σοβαρές ελπίδες επίλυσης του θέματος αυτού».
Κληθείσα να σχολιάσει την ομοιογένεια στη ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:
«Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ. Αλλά τα είχε πει όλα πριν. Δεν έχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Σήμερα σπανίως έχω δει τη ΝΔ πιο ενωμένη και πιο ομοιογενή στον πολιτικό της λόγο. Αν και υπάρχουν διαφορετικές φωνές. Αλλά η κεντρική γραμμή είναι αυτή που εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη. Όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα έχει μία γραμμή».
Διαχώρισε την θέση πάντως με την άποψη του Αδ. Γεωργιάδη για τον Ματέο Σαλβίνι. «Είναι δική του άποψη που δεν ταιριάζει με τη γραμμή του κόμματος, αλλά έχει δικαίωμα να το λέει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.