Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ο Γιώργος Πατούλης υποψήφιος «γαλάζιος» περιφερειάρχης στην Αττική- Τα ονόματα στην υπόλοιπη Ελλάδα


Ο Γιώργος Πατούλης υποψήφιος «γαλάζιος» περιφερειάρχης στην Αττική

Πηγή: liberal.g- Του Γιάννη Τρουπή
Ο Γιώργος Πατούλης είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει η ΝΔ για να κερδίσει την Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής. Ο σημερινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου αποτελεί ένα έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος που εκτιμάται ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να
πάρει πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Μαζί με τον κ.Πατούλη ανακοινώθηκε η στήριξη από την Πειραιώς και σε άλλα τρία πρόσωπα που προέρχονται από την αυτοδιοίκηση προκειμένου να διεκδικήσουν τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Ελλάδας:
- Ο επί τρεις θητείες δήμαρχος Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Παναγιώτης Νίκας θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου

-Ο 34χρονος αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, θα διεκδικήσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και

-Ο 38χρονος περιφερειακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας Νεκτάριος Φαρμάκης στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.
Στις αρχές της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Άρτα πρόσφερε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες, οι οποίοι είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές και είχαν υποστηριχθεί από την ΝΔ.
Πρόκειται για τους
- Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία,
- Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία,
- Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία
- Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο,
- Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο, και
- Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

- Για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει “κλειδώσει”η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα. Προγραμματίζεται μάλιστα η σχετική κίνηση στήριξης να γίνει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στην Κεφαλλονιά.
- Για τη Δυτική Μακεδονία : Μία μετακίνηση από την κεντρική πολιτική σκηνή στον αυτοδιοικητικό στίβο, κρύβει η επιλογή της Πειραιώς στην συγκεκριμένη περιφέρεια. Ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης θα διεκδικήσει να κερδίσει την δυτική Μακεδονία από τον σημερινό περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, τον οποίο υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο ήταν τα βασικά κριτήρια με τα οποία ο κ.Μητσοτάκης προχώρησε στις συγκεκριμένες επιλογές των υποψηφίων:

- Να ανανεώσει την εμπιστοσύνης η ΝΔ στους εν ενεργεία περιφερειάρχες, τους οποίους είχε υποστηρίξει και στις τελευταίες εκλογές και η θητεία των οποίων κρίθηκε πετυχημένη.

- Να ενισχυθεί ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών, με προώθηση στην πρώτη γραμμή, στελεχών που διακρίθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι περιπτώσεις του Γιώργου Πατούλη (τρεις φορές δήμαρχος Αμαρουσίου και σημερινού πρόεδρου της ΚΕΔΕ), του Νεκτάριου Φαρμάκη (περιφερειακός σύμβουλος στην δυτική Ελλάδα), του Φάνη Σπανού (σημερινός αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας) και της Ρόδης Κράτσα ( δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων το 1988, ενώ ως μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου πρωτοστάτησε στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων για τις ελληνικές περιφέρειες κατά την προετοιμασία του ΕΣΠΑ 2014-2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.