Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Το ισχυρό «όπλο» για τη ΝΔ και την Ελλάδα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μιλούν για ακροδεξιά αυτοί που έκαναν τη Μόρια Νταχάου;-Ο Μητσοτάκης δίνει προοπτική στους πιο αδύναμους


Το ισχυρότερο όπλο που έχει η Ελλάδα και η ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος,  σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», στον Απόστολο Χονδρόπουλο,
Ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κρίνοντας τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ συμπεραίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε κερδισμένος επισημαίνοντας ότι ο ένας «συνομίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες πολίτες» και ο Αλέξης Τσίπρας «χρειάσθηκε διμοιρίες ΜΑΤ για να πάει στη Θεσσαλονίκη». Όπως επισημαίνει ο Κυριάκος
Μητσοτάκης «Εξέπεμψε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζεται από τους πολίτες ως ο επόμενος πρωθυπουργός». Εξηγεί, επίσης,  ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι εκεί εμφανίσεις του επικεφαλής της ελληνικής κεντροδεξιάς είναι μέρος της στρατηγικής του κόμματος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι αν οι εκλογές γινόντουσαν σήμερα η ΝΔ θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Προειδοποιεί όμως ότι για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται σωστή στρατηγική και συστηματική δουλειά: «Χωρίς καμία απολύτως επανάπαυση. Απαιτείται η στράτευση της «όλης Νέας Δημοκρατίας» και όχι μόνο, δεν περισσεύει κανείς». Εκτιμά ότι οι εκλογές «μπορεί να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή» και προειδοποιεί ότι «ο κ. Τσίπρας θα μετατρέψει το δρόμο προς τις εκλογές σε «ναρκοπέδιο» διχάζοντας τους Έλληνες, καθώς «η πορεία προς τις εκλογές θα δηλητηριασθεί από οργανωμένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συκοφάντησης και σπίλωσης των αντιπάλων του κ. Τσίπρα»
Περιγράφει τρεις μεγάλους κινδύνους για τη χώρα αν στις εκλογές δεν επέλθει μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και «αν δεν αναγεννηθούν η κοινωνία, η οικονομία, οι θεσμοί». Σε αυτήν την περίπτωση, όπως αναφέρει, «οι μεγάλοι κίνδυνοι είναι εδώ: «Αδυναμία δανεισμού, φτωχοποιημένη κοινωνία, εθνική συρρίκνωση».
Για την υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η ΝΔ ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί απαραίτητη «Μια ισχυρή πλειοψηφία με τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες. Μία αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη για όλους τους Έλληνες, με τους πιο άξιους Έλληνες».
Σχετικά με  το πολιτικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοδωρικάκος εξηγεί ότι αυτό «αφορά όλους τους δημιουργικούς πολίτες που θέλουν να συμπορευθούν μαζί μας, όποια κι αν ήταν η ιδεολογική ταυτότητα τους χθες. Ανθρώπους του μέτρου και της λογικής που ενστερνίζονται ότι ο στόχος της εθνικής αναγέννησης απαιτεί υπερβάσεις από όλους μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται μιας παράταξης που ενώνει με συνεκτικό τρόπο πρόσωπα από διαφορετικές αφετηρίες και τάσεις που υπάρχουν και στη ΝΔ και στην κοινωνία. Και αυτό είναι πρότυπο για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ είναι ανοικτό κόμμα. Θα γιορτάσει τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να ενώσει ξανά σαν το '74, ανθρώπους και δυνάμεις πολύ πέρα και έξω από την παραδοσιακή επιρροή της».
Πεποίθηση του κ. Θεοδωρικάκου είναι ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα ασκήσει πολιτική μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, θα δώσει προοπτική στους πιο αδύναμους και θα υπηρετήσει όλους τους Έλληνες. Προτρέπει δε τα στελέχη του κόμματος να μείνουν «μακριά από κάθε αλαζονεία και ρεβανσισμό, φαινόμενα που απωθούν τους πολίτες και είναι αντίθετα στη φιλοσοφία ζωής του προέδρου μας»
Απαντώντας στις κατηγορίες περί ακροδεξιάς στροφής θεωρεί ντροπή να υποστηρίζεται κάτι τέτοιο από εκείνους που δημιούργησαν το σύγχρονο Νταχάου της Μόριας και έχουν στην κυβέρνησή τους «υπουργούς με φασιστικές συμπεριφορές». Επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει άνευ προηγουμένου καθεστωτισμό και σημειώνει ότι αυτό αποδεικνύεται στην ΕΡΤ που θεωρούν τσιφλίκι τους και η οποία με χρήματα των Ελλήνων κάνει χοντροκομμένη προπαγάνδα.
Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί τους Τσίπρα και Καμμένο τις «δύο όψεις του ιδίου νομίσματος» και ότι «τους ενώνει η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και η νομή της εξουσίας». Επισημαίνει δε ότι πλέον ο λαός έχει καταλάβει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε αξίες και ιδεολογίες, δεν είναι ούτε αριστερός ούτε κεντροαριστερός. Θέλει απλώς να είναι διαχειριστής της εξουσίας». 

Ολόκληρη η συνέντευξη Θεοδωρικάκου έχει ως εξής:

 

Ποιο το αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό από την ΔΕΘ των δύο αρχηγών;
Δύο πολιτικοί αρχηγοί πολύ διαφορετικοί. Ο ένας- ο Κυριάκος Μητσοτάκης- συνομίλησε πρόσωπο με πρόσωπο με εκατοντάδες πολίτες «ήσυχα, κι απλά», όπως λένε οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου. Ο άλλος- ο Αλέξης Τσίπρας- χρειάσθηκε 70 διμοιρίες ΜΑΤ για να πάει στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και με την καρδιά του και με το μυαλό του, για τις θετικές προτάσεις του σήμερα και του αύριο, πείθοντας περισσότερο από ποτέ ότι πράγματι το εννοεί: μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Εξέπεμψε δύναμη, αυτοπεποίθηση και αντιμετωπίζεται από τους πολίτες ως ο επόμενος πρωθυπουργός. Ιδιαίτερα με τις αναφορές του και στα εθνικά θέματα απέδειξε ότι είναι το ισχυρό «όπλο» όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά και για την Ελλάδα. Η 3η παρουσία του στη ΔΕΘ ως προέδρου της ΝΔ, είναι η κλιμάκωση μιας σταθερής αποτελεσματικής στρατηγικής για τη διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού πολιτικού ρεύματος μεταρρυθμίσεων και προοπτικής για την Ελλάδα. Η αφετηρία, το '16, της οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τη «Συμφωνία Αλήθειας», η συνέχεια, το '17, στις ιδέες και το όραμα της Ελλάδας του αύριο με το «Αξίζουμε καλύτερα» και τώρα η σιγουριά ότι το σχέδιο θα γίνει πράξη, το όραμα πραγματικότητα: «Μπορούμε»
Αναφερθήκατε σε «έξοδο από την κρίση». H κυβέρνηση υποστηρίζει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια...
Ούτε απ' τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, ούτε απ' την κρίση βγήκαμε. Η Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ, βρίσκεται μπροστά σε σοβαρότατους κινδύνους γιατί έχασε τέσσερα χρόνια και σημαντικό παραγωγικό και ανθρώπινο κεφάλαιο. Οι μεγάλοι κίνδυνοι είναι εδώ: Αδυναμία δανεισμού, φτωχοποιημένη κοινωνία, εθνική συρρίκνωση. Απέναντι σε αυτούς τους κινδύνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στους Έλληνες ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο που οδηγεί σε μια κοινωνία που δίνει ευκαιρίες προόδου και ευημερίας σε όλους. Με μια οικονομία παραγωγική, ψηφιακή καινοτόμο, που θα προσελκύει επενδύσεις σε υγιείς βάσεις.
Πώς μπορεί να γίνουν πράξη οι στόχοι που έχετε θέσει;
Η υλοποίηση αυτών των στόχων απαιτεί μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μια ισχυρή πλειοψηφία με τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες. Μία αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη για όλους τους Έλληνες, με τους πιο άξιους Έλληνες.
Σε ποιους απευθύνεται το πολιτικό άνοιγμά σας; 
Το πολιτικό άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αφορά όλους τους δημιουργικούς πολίτες που θέλουν να συμπορευθούν μαζί μας, όποια κι αν ήταν η ιδεολογική ταυτότητα τους χθες. Ανθρώπους του μέτρου και της λογικής που ενστερνίζονται ότι ο στόχος της εθνικής αναγέννησης απαιτεί υπερβάσεις από όλους μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται μιας παράταξης που ενώνει με συνεκτικό τρόπο πρόσωπα από διαφορετικές αφετηρίες και τάσεις που υπάρχουν και στη ΝΔ και στην κοινωνία. Και αυτό είναι πρότυπο για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά. Η ΝΔ είναι ανοικτό κόμμα. Θα γιορτάσει τα 44 χρόνια από την ίδρυσή της μπροστά στη μεγάλη πρόκληση να ενώσει ξανά σαν το '74, ανθρώπους και δυνάμεις πολύ πέρα και έξω από την παραδοσιακή επιρροή της.
Θα κερδίσετε αυτοδυναμία; Ποια η πρόβλεψή σας; 
Δεν κάνω προβλέψεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι σήμερα αν γίνονταν εκλογές, η ΝΔ θα είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα στις εκλογές όταν αυτές γίνουν. Και αυτό απαιτεί συστηματική δουλειά, σωστή στρατηγική και οργανωμένη πειστική προβολή των μηνυμάτων μας προς την κοινωνία. Χωρίς καμία απολύτως επανάπαυση. Απαιτείται η στράτευση της «όλης Νέας Δημοκρατίας» και όχι μόνο, δεν περισσεύει κανείς.
Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αποφύγει η ΝΔ;
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ πρέπει να μείνει μακριά από κάθε αλαζονεία και ρεβανσισμό, φαινόμενα τα οποία απωθούν τους πολίτες και είναι αντίθετα στην φιλοσοφία ζωής του προέδρου μας. Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε όλους τους Ελληνες.
Το πρόγραμμα είναι σαφώς προσανατολισμένο στη μεσαία τάξη, αλλά υπάρχει το ερώτημα πώς θα ωφελήσει τους πιο αδύναμους;
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το γνωστό παραμύθι ότι εκπροσωπεί τους φτωχούς Έλληνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τη φτωχοποίηση των Ελλήνων. Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολιτική ευκαιριών για όλους. Γι' αυτό είναι πολιτική μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων. Εκτός αυτού θυμίζω ότι δική μας πρόταση είναι η μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% μέτρο που αναλογεί στη διάσωση ενός ολόκληρου μηνιάτικου ενός μισθωτού, το χρόνο. Δέσμευση, επίσης, του κ. Μητσοτάκη είναι η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, δέσμευση την οποία αναγκάσθηκε να αντιγράψει ο κ. Τσίπρας.
Η κυβέρνηση κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για ακροδεξιά στροφή...
Είναι ντροπή τους. Αυτοί που έφτιαξαν τη Μόρια, το σύγχρονο Νταχάου και έχουν υπουργούς με φασιστικές συμπεριφορές, να κατηγορούν για ακροδεξιό τον Μητσοτάκη. Η ηγεσία της κυβέρνησης εκπέμπει πλέον ένα καθεστωτισμό άνευ προηγουμένου. Θεωρούν την ΕΡΤ τσιφλίκι τους και κάνουν χοντροκομένη προπαγάνδα με τα χρήματα των φορολογουμένων
Η διαφοροποίηση Καμμένου στο Σκοπιανό μπορεί να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις;
Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Τους ενώνει η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η νομή της εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας θα μετατρέψει το δρόμο προς τις εκλογές σε «ναρκοπέδιο», διχάζοντας τους Έλληνες. Οι εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είμαστε απολύτως έτοιμοι. Οφείλουν οι πάντες να συνειδητοποιήσουν ότι η πορεία προς τις εκλογές θα δηλητηριασθεί από οργανωμένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς συκοφάντησης και σπίλωσης των αντιπάλων του κ. Τσίπρα. Μόνο που τώρα όλοι έχουν καταλάβει ότι ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε αξίες και ιδεολογίες, δεν είναι ούτε αριστερός ούτε κεντροαριστερός. Θέλει απλώς να είναι διαχειριστής της εξουσίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου